Mutatjuk, hogyan készíts házilag mosogatógép-tablettát

Bár nagyon bonyolultnak tűnhet elkészíteni otthon a mosogatógép-tablettát, egyszerűbb, mint gondolnád, és csupán néhány hozzávalót kell hozzá beszerezned.

A mosogatógép-tabletta egyáltalán nem olcsó mulatság, ráadásul nem is éppen környezetkímélő. A jó hír azonban az, hogy könnyedén elkészítheted otthon, mellyel nemcsak a környezetedet kíméled meg rengeteg fölösleges kemikáliától, de a pénztárcádat is. Szerencsére egyáltalán nem bonyolult összeállítani, és az alapanyagok is könnyen beszerezhetőek hozzá.

Mutatjuk, hogyan készíts házilag mosogatógép-tablettát

Nézzük, mikre lesz szükséged:

1 csésze mosószóda, 1 csésze szódabikarbóna, negyed csésze citromsav, 1 csésze (kóser) só (a só segít a kemény víz lágyításában), 1 csésze víz, 1 nagy tál, kanál, 2 jégkockatálca

Egy nagy tálban keverd alaposan össze a mosószódát, a szódabikarbónát, a citromsavat és a sót. Ezután add hozzá a vizet. Ekkor elkezd pezsegni a mixed, de nem kell megijedni, ez teljesen normális. Várj, amíg megszűnik a pezsgés, majd keverd össze.

Ha ezzel kész vagy, kanalazz belőle egy evőkanálnyi mennyiséget a jégkockatálcák minden mélyedésébe. Az ujjaiddal lapogasd bele jól a kapott alapanyagot a formákba.

Tedd őket félre egy éjszakára, hogy jól összeálljanak, majd pattintsd ki őket a jégkockatartóból, tedd egy dobozba, és használj egyet minden egyes alkalommal, amikor elindítod a mosogatógépet.  

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...