3 hiba, amit mosogatás közben követhetünk el

Bizony, még mosogatás közben is ejthetünk hibákat. Mutatunk néhány trükköt, hogy ökotudatosabban, okosabban és kevésbé pazarlóan mosogathassunk.

Sokak számára az egyik legutáltabb házimunka a mosogatás, azonban nem lehet elkerülni, ha nincs mosogatógépünk. Általában (sajnos) naponta sor kerül rá, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan is állunk neki. Most eláruljuk, milyen hibákat követhetsz el mosogatás közben.

3 hiba, amit mosogatás közben követhetünk el

Túl sok mosogatószert használsz

Alapvetően a mosogatószerből tényleg nincs szükség sokra, hiszen akár pár csepp is elég egy jó adag mosatlanhoz. Ha túl sokat használunk belőle, akkor sokkal gyorsabban elfogy, és több vizet használunk az edények elöblítéséhez is. Érdemes arra is figyelni, hogy milyen összetevőket tartalmaz a mosogatószerünk – kerüljük azt, amiben klór, triklozán illetve egyéb erős fertőtlenítőszerek vannak.

Rengeteg vizet elfolyatsz

Nyilván az egyik legjobb módja annak, hogy spóroljunk a vízzel, ha beszerzünk egy mosogatógépet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes egy speciális, víztakarékos fejet tenni a csapra, és alapvetően csak akkor folyatni a vizet, amikor muszáj.

Ragaszkodsz a szivacshoz

A mosogatószivacsban szaporodnak el legjobban a baktériumok. Sokkal higiénikusabb, ha anyagból készült mosogatórongyot használunk. Fontos azonban az, hogy ezt is naponta érdemes kitisztítani, és hagyni a levegőn megszáradni.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...