3 hiba, amit mosogatás közben követhetünk el

Bizony, még mosogatás közben is ejthetünk hibákat. Mutatunk néhány trükköt, hogy ökotudatosabban, okosabban és kevésbé pazarlóan mosogathassunk.

Sokak számára az egyik legutáltabb házimunka a mosogatás, azonban nem lehet elkerülni, ha nincs mosogatógépünk. Általában (sajnos) naponta sor kerül rá, azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan is állunk neki. Most eláruljuk, milyen hibákat követhetsz el mosogatás közben.

3 hiba, amit mosogatás közben követhetünk el

Túl sok mosogatószert használsz

Alapvetően a mosogatószerből tényleg nincs szükség sokra, hiszen akár pár csepp is elég egy jó adag mosatlanhoz. Ha túl sokat használunk belőle, akkor sokkal gyorsabban elfogy, és több vizet használunk az edények elöblítéséhez is. Érdemes arra is figyelni, hogy milyen összetevőket tartalmaz a mosogatószerünk – kerüljük azt, amiben klór, triklozán illetve egyéb erős fertőtlenítőszerek vannak.

Rengeteg vizet elfolyatsz

Nyilván az egyik legjobb módja annak, hogy spóroljunk a vízzel, ha beszerzünk egy mosogatógépet. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes egy speciális, víztakarékos fejet tenni a csapra, és alapvetően csak akkor folyatni a vizet, amikor muszáj.

Ragaszkodsz a szivacshoz

A mosogatószivacsban szaporodnak el legjobban a baktériumok. Sokkal higiénikusabb, ha anyagból készült mosogatórongyot használunk. Fontos azonban az, hogy ezt is naponta érdemes kitisztítani, és hagyni a levegőn megszáradni.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...