Süss morzsasütit bármilyen (de tényleg bármilyen) gyümölcsből

A morzsasüti gyors és könnyed édesség lehet minden évszakban, de nyáron-ősszel mégis nagyobb létjogosultsága van. Nézzük, hogyan készíthetjük recept nélkül, bármilyen gyümölcsből.

Nem kell túlbonyolítani a morzsasütit: fűszeres gyümölcsök sülnek egy morzsás takaró alatt, a végeredmény pedig textúrákban gazdag és izgalmas. Minden vágyunk valóra válhat benne, mert olyan gyümölcsöt tehetünk bele, amilyet csak szeretnénk. Ehhez a végtelen szabadsághoz azonban szükségünk lesz pár tippre, hogy a kedvenc gyümölcsünkkel megsüthessük a legfinomabb morzsasütit.

Süss morzsasütit bármilyen (de tényleg bármilyen) gyümölcsből

A morzsás rész

Van néhány tulajdonsága a sütemény morzsarészének, ami nélkül nem lenne az igazi a desszert. Ezek legfontosabbika a ropogósság, ezt az alábbi lépésekkel érhetjük el:

  • a morzsa általában vajból, lisztből és cukorból készül
  • feldobhatjuk zabpehellyel, fűszerekkel vagy citromhéjjal is
  • a vaj mennyisége legalább fele legyen a száraz hozzávalókének, de inkább több legyen
  • akkor megfelelőek az arányok, ha a sütés előtt a morzsának olyan állaga van, mint a nedves homoknak, és nagy vajdarabok vannak benne

Szilvás crumble

Nem akármiért hívják a lusták süteményének, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, az adott évszaknak megfelelően variálható a töltelék és a siker garantált. Most rengeteg ...

A gyümölcsös rész

Tényleg olyan gyümölcsöt választhatunk, amilyet csak szeretnénk (persze a józan ész határain belül maradva), de az alábbiak mindig működnek:

  • alma, körte, szilva, szőlő, őszibarack, bogyós gyümölcsök, rebarbara, meggy, cseresznye

Akár fagyasztott gyümölccsel is süthetjük, itt csak arra figyeljünk, hogy ne fagyos állapotban kerüljön a sütőtálba, mert akkor túl nedves lesz tőle a desszert, és máshogy viselkedik majd a sütőben.

További tippek a tökélyhez:

  • alaposan fűszerezzük meg a gyümölcsöt: szórjuk meg rendesen, nehogy íztelen maradjon
  • frissítsük fel a dolgot egy kis citrussal: narancs, citrom és lime héja-leve mind mehet bele
  • figyeljünk oda a gyümölcsök tulajdonságaira: a keményeket süssük tovább (40-50 perc), a lédúsakat is kicsit tovább, hogy legyen ideje sűrűsödni
  • bízzunk a szemünkben: ha a tető már aranybarna és ropogós, alatta pedig láthatóan szaftos, buborékos és „lekváros” a gyümölcs, akkor kivehetjük a sütőből

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni desszert vár rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...