16 kacér sütemény, ami morzsaréteggel bomlaszt

Gyakran már egy szimpla, töltelék nélküli piskóta is el tudja venni az eszünket, nem is beszélve azokról az esetekről, amikor a desszert gyümölcsökkel, csokoládéval, mázzal vagy éppen porlós-omlós morzsaréteggel egészül ki. Na, akkor teljesen végünk!

A morzsás sütemények több formában is megjelenhetnek konyhánkban: a szaftos-dzsemes crumble kiváló kiindulópont, de készíthetünk morzsás muffint, vagy porhanyós linzerszeletet is. Ha pedig hirtelenjében nem tudunk választani, használjunk mankóként a morzsás sütemények alábbi csodás listáját.

  1. 1.

    Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával

  2. 2.

    Szilvás-mákos morzsás süti

  3. 3.

    Fügés muffin édes morzsával

  4. 4.

    Cseresznyés-túrós morzsasüti

  5. 5.

    Morzsás, habos almatorta

  6. 6.

    Morzsás tetejű áfonyás muffin

  7. 7.

    Diótésztás almás morzsapite

  8. 8.

    Kókuszmorzsás-rebarbarás pite

  9. 9.

    Morzsás, csokis túrótorta

  10. 10.

    Meggyes crumble - morzsasüti

  11. 11.

    Ribizlis morzsasüti

  12. 12.

    Epres tejfölsüti kókuszos morzsával

  13. 13.

    Pudingos morzsasütemény

  14. 14.

    Barackos-túrós morzsaszelet

  15. 15.

    Almás-morzsás muffin

  16. 16.

    Klasszikus vakondtúrás-torta

Még több morzsás sütemény itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...