Mondunk 8 érvet, miért használj IGAZI kakaóport

A kakaóport többnyire sütéshez használjuk, vagy önmagában, tejjel fogyasztjuk. Most meggyőzünk arról, miért érdemes minél többször belecsempészni a hétköznapokba.

A kakaónak számos pozitív hatása van az emberi szervezetre nézve, ráadásul igazán finom ételeket lehet belőle kihozni. Íme nyolc érv, miért fogyaszd minél többször az igazi kakaóport.

Fotó: Getty Images

Segít a tanulásban

A kakaópor alacsony koffein- és teobromin-tartalmának köszönhetően élénkítő hatású, serkenti az agyi működést, ezért hatásos megerőltető szellemi tevékenység, például tanulás vagy munkavégzés alkalmával.

Instant jókedvet garantál

Hangulatjavító hatású, kb. háromszázféle különböző értékes vegyületet tartalmaz, többek között szerotonint és dopamint, amelyek garantálják az instant jókedvet.

Imádja a kozmetikai ipar is

Természetes kozmetikumként is bevethető: a kakaóporból készült arcmaszkok tisztítják és fiatalítják a bőrt, sőt, gyulladáscsökkentő hatásuk miatt akár pattanások ellen is hatékonyak.

Fotó: Getty Images

Csökkentheti a szívroham és agyvérzés kockázatát

A vérnyomás csökkentése mellett a kakaópor szívroham és a stroke kockázatának esélyét is jelentős mértékben mérsékli. A flavanolban gazdag kakaó javítja a vérben lévő nitrogén-oxid szintjét, amely ellazítja és kitágítja az artériákat és az ereket, így javítja a véráramlást.

Segít a fogyásban!

Minél sötétebb a csokoládé, tehát minél magasabb a kakaóvaj-tartalma, annál nagyobb antioxidáns hatással bír. Ennek köszönhetően megengedhető pár kockányi még diéta során is, sőt a kakaópor fogyasztása hibátlanul beilleszthető a paleo étrendbe is.

Paleo szaloncukor

A szaloncukor a karácsony elmaradhatatlan szereplője, amit ezúttal cukor-, glutén- és tejmentesen készítettünk el.

Paleo mandula-nutella

Hát ez valami brutál perverz egy nyavalya, szemet könnybe lábasztó, isteni (bűntudatmentes) bűnbeesés. Paleozóknak paleo kenyérre kenni, sütibe, tortába tömni, vagy gyümölcsöt ...

Paleo mandulás csokitorta

Régóta kerestünk egy finom és egyszerű paleo tortareceptet. Több recept alapján kikísérletezve ez lett az eredmény. Hatalmas sikerélmény volt!:)

Lehetnek rákellenes tulajdonságai

A kakaóval kémcsőben végzett vizsgálatokból az derült ki, hogy összetevői antioxidáns hatással bírnak, amik harcolnak a gyulladások ellen, gátolják a sejtek növekedését, a rákos sejtek pusztulását idézik elő, és segítenek megakadályozni ezen sejtek terjedését is.

Teobromin- és a teofillintartalma segíthet az asztmában szenvedőknek

A teobrominnak hasonló a hatása a koffeinhez, ami segíthet a tartós köhögés leküzdésében. A kakaópor körülbelül 1,9 gramm vegyületet tartalmaz 100 grammban. A teofillin elősegíti a tüdő kitágulását, a légutak ellazulását, és csökkenti a gyulladást.

Antibakteriális és immunstimuláló tulajdonságokkal is bír

Számos tanulmány igazolja a kakaópor antibakteriális hatását, ami felveszi a harcot például a fogínybetegségekkel szemben is. A kakaó számos olyan vegyületet tartalmaz, amelyek antibakteriális, anti-enzimatikus és immunstimuláló hatásúak, így hozzájárulhatnak a szájüreg egészségéhez.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...