Amennyiben valaha volt már szerencsénk a PB&J néven futó amerikai szendvicshez (amelynek betűszavas neve annyit tesz, mint mogyoróvajas-lekváros), akkor tudhatjuk, hogy ez a két szerény kamralakó milyen zseniálisan képes együttműködni. Nem csoda hát, ha szerte a világon – hisz' a jelenség nyilvánvalóan elhagyta az amerikai kontinenst, és mára nemzetközi kedvenccé vált – egyre újabb formákban reinkarnálódik.
A Nosalty konyhájában cukrászzsenink, Flóra is meglovagolta a mogyoróvajas-lekváros édességek hullámát, és egy zseniálisan egyszerű, sütés nélküli pitét dobott össze. Mascarponétól krémesen, mogyorótól karakteresen és lekvártól édesen érkezik most minden konyhába lenyűgöző süteménye. Adsz neki egy esélyt?
Nézd meg galériánkban a mogyoróvajas-lekváros pite elkészítésének lépéseit!
Így lesz tökéletes a mogyoróvajas-lekváros pite
A mogyoróvajas-lekváros pite teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több izgalmas recept itt vár: