Már piteként is falható a híres amerikai mogyoróvajas szendvics

Talán már kis hazánkban is sokaknak ismerős lehet a tengerentúl mogyoróvajas-lekváros szendvicse: az édesen laktató reggeli- vagy uzsonnakülönlegesség persze már bőven lerázta magáról a két kenyérszelet által rácsatolt béklyókat, életét azóta hol pohárkrémként, hol fagylaltként, hol piteként tengeti, minden újabb formájával egyre több édesszájú szívet elrabolva. Leszel te az egyik áldozat?

Amennyiben valaha volt már szerencsénk a PB&J néven futó amerikai szendvicshez (amelynek betűszavas neve annyit tesz, mint mogyoróvajas-lekváros), akkor tudhatjuk, hogy ez a két szerény kamralakó milyen zseniálisan képes együttműködni. Nem csoda hát, ha szerte a világon – hisz' a jelenség nyilvánvalóan elhagyta az amerikai kontinenst, és mára nemzetközi kedvenccé vált – egyre újabb formákban reinkarnálódik.

A Nosalty konyhájában cukrászzsenink, Flóra is meglovagolta a mogyoróvajas-lekváros édességek hullámát, és egy zseniálisan egyszerű, sütés nélküli pitét dobott össze. Mascarponétól krémesen, mogyorótól karakteresen és lekvártól édesen érkezik most minden konyhába lenyűgöző süteménye. Adsz neki egy esélyt?

Nézd meg galériánkban a mogyoróvajas-lekváros pite elkészítésének lépéseit!

A mogyoróvajas-lekváros pite teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas recept itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...