Mogyoróvaj, eperlekvár, mascarpone – Íme egy mennyei recept

Ha eddig azt gondoltad, egy igazán finom desszertet nem lehet csak úgy, fél óra alatt összedobni, van egy jó hírünk! Íme egy 30 perc alatt elkészíthető mennyei pohárkrém, amely annyira finom, hogy eláll tőle a szavunk!

A pohárkrémeket több okból is szeretjük mi magunk elkészíteni: nem kell hozzájuk sok alapanyag, könnyen és gyorsan tálalhatóak, egy kis odafigyeléssel nagyon látványosra tudjuk őket elkészíteni, ráadásul még a sütési idővel sem kell bajlódnunk. A pohárkrémeket nagyon nehéz elrontani, a következő recept pedig nemcsak egyszerű, de egyenesen zseniális: fogjunk egy kevés mogyoróvajat, némi kekszet, legyen otthon eperlekvár (mással is működhet) illetve mascarpone, és már kész is a remekmű!

A mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém teljes receptjét itt találod! (Fotó: Kristyán Fanni/Nosalty)

Amire szükséged lesz:

80 gramm keksz, 2 evőkanál mogyoróvaj, só ízlés szerint, 250 gramm mascarpone, 2 evőkanál mogyoróvaj, 3 evőkanál eperlekvár, 120 gramm eper

Elkészítés:

Először a mogyoróvajas crumble-t készítjük el: a kekszet zárható zacskóba rakjuk, majd összetörjük. Ügyeljünk arra, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. Ezután egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és egy csipetnyi sót. Egy kanál segítségével addig keverjük, amíg a crumble összeáll.

Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét és a mogyoróvajat. Veszünk egy közepes méretű, egyenes falú poharat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először jön a crumble, aztán az eperlekvár, majd a mascarponés krém. Erre ismét egy kis crumble, végül a mogyoróvaj, a tetejére pedig zúzott, kicsepegtetett eper kerül.

Ugye, milyen egyszerű? Fogyasztás előtt még érdemes egy-két órát a hűtőben tárolni a desszertet, hogy összeérjenek az ízek, utána viszont nagykanállal eshetünk neki a finomságnak, mely ígérjük, nem fog csalódást okozni.

A mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém teljes receptjét itt találod! (Fotó: Kristyán Fanni/Nosalty)

A mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók: Kristyán Fanni/ Nosalty

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is próbáld ki!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...