A pohárkrémeket több okból is szeretjük mi magunk elkészíteni: nem kell hozzájuk sok alapanyag, könnyen és gyorsan tálalhatóak, egy kis odafigyeléssel nagyon látványosra tudjuk őket elkészíteni, ráadásul még a sütési idővel sem kell bajlódnunk. A pohárkrémeket nagyon nehéz elrontani, a következő recept pedig nemcsak egyszerű, de egyenesen zseniális: fogjunk egy kevés mogyoróvajat, némi kekszet, legyen otthon eperlekvár (mással is működhet) illetve mascarpone, és már kész is a remekmű!
Amire szükséged lesz:
80 gramm keksz, 2 evőkanál mogyoróvaj, só ízlés szerint, 250 gramm mascarpone, 2 evőkanál mogyoróvaj, 3 evőkanál eperlekvár, 120 gramm eper
Elkészítés:
Először a mogyoróvajas crumble-t készítjük el: a kekszet zárható zacskóba rakjuk, majd összetörjük. Ügyeljünk arra, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. Ezután egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és egy csipetnyi sót. Egy kanál segítségével addig keverjük, amíg a crumble összeáll.
Egy másik tálban összekeverjük a mascarponét és a mogyoróvajat. Veszünk egy közepes méretű, egyenes falú poharat, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először jön a crumble, aztán az eperlekvár, majd a mascarponés krém. Erre ismét egy kis crumble, végül a mogyoróvaj, a tetejére pedig zúzott, kicsepegtetett eper kerül.
Ugye, milyen egyszerű? Fogyasztás előtt még érdemes egy-két órát a hűtőben tárolni a desszertet, hogy összeérjenek az ízek, utána viszont nagykanállal eshetünk neki a finomságnak, mely ígérjük, nem fog csalódást okozni.
A mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Fotók: Kristyán Fanni/ Nosalty
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket is próbáld ki!