Mit főzzek ma? Kedden palacsintaleves, sült csirkecomb és trüffel érkezik

Kedden gyerek- és felnőttkedvenc levessel indítunk, a főétel csirkecomb lesz, de nem akárhogy elkészítve, a desszert pedig apró édes (és egy kicsit csípős!) golyóbisok formájában érkezik az asztalunkra.

A napi menü kedden a síparadicsomokat idéző sváb palacsintaleves lesz, amit fűszeres csirkecombok követnek egészségtudatosan elkészítve, a desszert pedig extra trüffel csokival és csilivel.

LEVES

Flädlesuppe, a sváb palacsintaleves

A Flädlesuppe egy tradicionális sváb húsleves, aminek különlegességét a betétként tálalt, palacsintaszerű tészta adja - ezért is nevezzük magyarul palacsintalevesnek is. Ikertestvére ...

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Még több húsétel itt!

DESSZERT

Fűszeres, chilis trüffel

A trüffel az egyik legcsodálatosabb dolog, ami a csokoládéval történhet, ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Mi most a tejszínt fűszerekkel is összeforraltuk, így ízesítve ...

Még több trüffel itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...