3 meglepő módszer, ami segít, ha összemostuk a ruháinkat

Van rá mód, hogy az elszíneződéseket kiszedjük a rosszul mosott ruhából, mutatjuk, mi az.

Igen bosszantó, amikor a frissen mosott ruhákat kivesszük a mosógépből, és az egykor fehér póló hirtelen rózsaszín árnyalatban pompázik. Ilyenkor a következőkkel próbálkozhatunk: vannak úgynevezett színtelenítők, melyek kifejezetten az elszíneződéseket kezelik, és a drogériákban kaphatók. Az ilyen termékek használatával kapcsolatban az a fontos, hogy szó szerint tartsuk be a használati utasítást, mert csak így lesz sikeres a színtelenítés.

Ha fehér ruhával van dolgunk, akkor használhatunk fehérítőt is, de színes ruháknál csak annyit tudunk vele elérni, hogy halványabb árnyalatot kapjon a textil. Vannak azonban házi módszerek is, amelyekkel, ha gyorsan cselekszünk, még mielőtt megszárad az elszíneződött ruha, jó eséllyel felvehetjük a harcot a ruha végleges használhatatlansága ellen.

Mosogatógép-tablettát is bevethetünk

Ha 40 C°-on egy mosogatógép-tablettával a mosógép dobjában kimossuk a ruhát, akkor jó eséllyel ki tudjuk szedni a nem kívánt elszíneződéseket belőle, amellett pedig még a mosógépet is kitisztíthatjuk ezzel az eljárással.

Műfogsortisztító

Ha van otthon műfogsortisztítónk, ebből vegyünk ki négy öt tablettát, tegyük bele gyorsan egy tál forró vízbe a ruhákkal együtt, és tíz órán keresztül hagyjuk hatni. Ezután a ruhákat ismét mossuk ki - ha nem sikerült teljesen eltávolítani az elszíneződést, akkor még a következő mosásba is dobjunk bele két tablettát.

Sütőporral is próbálkozhatunk

Egy-két csomag sütőport tegyünk egy forró vizes tálba, rakjuk bele a textilt, és egy éjszakán keresztül hagyjuk benne. Ha ezután rendesen, mosógépben kimossuk a ruhát, elvileg szintén megszabadulhatunk a foltoktól.

Ezeket olvastad már?

7+1 mosáskönnyítő tipp

Bejárónő híján a mosás mindig mosás marad, ami valószínűleg ránk vár. Meg kell csinálni, nincs mese – hacsak nem keresünk ruha nélküli alternatív lehetőségeket a létezésre.

Brecz Judit

Forrásunk volt.

Kessel Krisztina

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...