Mit pakolj a hajadra?

Ha száraz, zsíros vagy töredezett a hajad, nem kell feltétlenül drága hajápolókat vásárolnod, hiszen lehet, hogy a legjobb csodaszer már a kamrádban van.

Hogy mit kenj a hajadra, vagy, hogy mit egyél, hogy szép fényes maradjon a hajkoronád, a cikkből kiderül. Mi tudjuk a megoldást! Egy-egy problémára van egy-egy remek ajánlatunk!

Száraz hajra

Száraz hajra tökéletes az avokádó. Manapság szinte bárhol beszerezhető, és nem kell óriási költségekbe vernünk magunkat a kipróbálásához. Ha beszereztük a varázsszert, nincs más dolgunk, mint meghámozni, majd villával összetörni a húsát. Keverjünk hozzá kevés olíva- vagy napraforgóolajat és néhány csepp citromlevet, majd masszírozzuk be a száraz hajba és fejbőrbe.Hagyjuk fenn 20-30 percig, ezután öblítsük ki alaposan, és mossuk meg samponnal.

Élesztő, és szépítő

Készíts magadnak hajápolót száraz hajra!

Zsíros hajra

A zsíros hajra a legjobb gyógymód, ha kakukkfűből készítünk balzsamot, és ezzel óvjuk a fejbőrt, a hajhagymákat és a hajszálakat a lerakódásoktól.

Főzzünk 2-2 evőkanál kakukkfűből, rozmaringból, zsályából és 1 liter vízből teát, majd, ha kicsit kihűlt, ezzel öntsük le a samponnal megmosott és alaposan kiöblített hajat. A „gyógyteát" nem kell kimosni a tincsekből, hiszen így tovább megvédi a hajkoronát az újrazsírosodástól.

Zsíros hajra: 3 természetes csodaszer

Halhullásra

Hullik a hajad? Ne aggódj, nem biztos, hogy egyből az orvoshoz kell rohanni! Ha szeretnél kevesebb hajszálat veszíteni, egyszerűen csak változtass egy kicsit a táplálkozásodon, és meglátod majd az eredményt. Ha az alábbi praktika nem működik, érdemes azért ellátogatni egy szakértőhöz.

A cink nemcsak a sörényednek tesz jót, hanem valódi szépségelixír – erősíti a körmödet és segít megelőzni a bőrproblémákat. A hajra fordítva a szót, a cinkben gazdag ételek, mint a tojás, rendszeres fogyasztásával megóvod a hajhagymák és a fejbőr egészségét, így mérsékelhető az őszi hajhullás is! A cinkben gazdag tojást eheted minden nap, hiszen nagyon egészséges, de akár pakolást is készíthetsz belőle.

Hajhullás ellen: dió és sütőtök

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...