Mit főzzek ma? Pikáns vöröslencseleves, csirke tikka masala és vérnarancspite vár

A mai napon mindenki elégedett lehet, aki vonzódik az indiai, pikáns ízek irányába: a fűszeres krémleves vöröslencséből készül, a főfogás ízletes csirke tikka masala, a desszert pedig telet idéző, elegáns pite, nem mindennapi gyümölcsből.

A mai menü igazán egzotikus lesz: a fűszeres vöröslencse-krémlevest indiai csirke tikka masala követi, a desszert pedig pompázatos vérnarancsos pite lesz.

LEVES

Pikáns vöröslencse-krémleves

Először készítettem vöröslencsét életemben. Mivel krémleves mániás a családom, ezért már amikor megvettem tudtam, hogy az lesz belőle. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor mielőtt ...

Még több krémleves itt!

FŐÉTEL

Omlós csirke tikka masala

Isteni finom, szuper omlós csirke tikka masala receptet hoztunk Nektek, amit mindenképpen ki kell próbálnotok, ha annyira szeretitek az indiai konyhát, mint mi! A legjobb, ha házi naan kenyeret ...

Még több indiai étel itt!

DESSZERT

Vérnarancsos pite

Ahogy a vérnarancs az édes narancs egy mutáns változata, ez a pite pedig egy variációja a lemon curd pie-nak. A csavar, amivel készült az, hogy a citromot vérnarancsra cseréltem. Ebben az ...

Még több pite itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...