Mit főzzek ma? Vasárnap karfiolleves, sült csülök és almás pite vár

Egy klasszikus karfiollevessel nyitunk, amit nagyon kiadós csülök követ Pékné módra, vele sült krumplival, de az elmaradhatatlan almás pite se maradhat le a sor végéről.

Klasszikus karfiollevesünket kiadós, házias csülök követi egyenesen a forró sütőből, az édességet pedig egy almás pite képében találhatod meg a sorban.

LEVES

Klasszikus karfiolleves

Az egyik leggyorsabban elkészülő nyári leves a karfiolleves, aminek ez egy klasszikus változata. Gyorsan elkészül, mosogatni alig kell, és nagyon finom.

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Egészben sült csülök pékné módra

Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!

Még több húsételért katt ide!

DESSZERT

Adam bűnbánó almás pitéje

Minden nemzetnek megvan a saját verziója az almás pitére, a dánoké az æblekage. Ilyesmit készít az Ádám almái címszereplője is a film vége felé, aminek komoly jelentősége van, de ...

Még több édesség itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...