Mit főzzek ma? Mentás borsókrémleves, karfiol-carbonara és felemás süti készül ma

A mai menü könnyedségével, különlegességével csábít: a leves borsóból készül, amibe ezúttal menta is kerül, a főétel vegán karfiolos tészta, a desszert pedig kétszínű.

A mai fogásokkal nem lehet melléfogni: a leves nyárias és krémes, a főétel vegán, de nagyon laktató, a süti pedig gyerek és felnőtt kedvence lesz.

LEVES

Mentás borsóleves ropogós baconnel

Könnyed, de mégis laktató, üde, frissítő leves. Kell ennél több egy hosszú nap után? Én tudom, a recept kellett, hiszen a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából inspirálódtam.

Még több borsóleves itt!

FŐÉTEL

Karfiol-carbonara

Szeretnétek egy kiadós carbonarát, de állati eredetű hozzávalók nélkül? Akkor ezt a receptet mindenképp csekkoljátok! Ugyanis készítettünk egy könnyű, karfiolkrémes spagettit, amit ...

Még több zöldséges tészta itt!

DESSZERT

Felemás sütemény

Brownie ide, répatorta oda, nekünk a családban bizony ez az egyszerű kevert süti a kedvencünk. Szigorúan, ahogy nagymamám csinálja! Imádjuk, hogy szó szerint felemás, ahogy a porcukor a ...

Még több kevert süti itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...