Mit főzzek ma? Vasárnap nyírségi gombóclevest, lasagnét és brownie-t készítünk

A vasárnap mindig finomságokat tartogat, nincs ez másképp ma sem! Mindhárom fogásunk melengető és isteni lesz.

A leves ma nyírségi gombócleves lesz, a főétel egy kéksajtos sajtos lasagne képében érkezik, a desszert pedig brownie, édesburgonyából!

LEVES

Nyírségi gombócleves Kittitől

Nevéből adódóan a Nyírségből származik a leves, de a neten fellelhető kommentek, bejegyzések alapján itt, az ország keletibb részén is számos módon készítik, tulajdonképpen ...

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Spenótos kéksajtos lasagne

Imádom a kéksajtot és a spenótot együtt. Ezt a receptet általában gnocchival készítem, de most lasagne tésztám volt, ezért született ez a recept.

További tésztareceptek itt!

DESSZERT

Duplacsokis édesburgonyás brownie

Azt már biztosan sokan tudják, hogy az édesburgonyából a sütőtökhöz hasonlóan nagyon finom süteményeket lehet sütni. De csokikrémet próbáltatok már készíteni belőle? Szerintem ...

Még több brownie itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...