Különleges édes leves paradicsommal, a gyerekek örömére, klasszik nyírosz kifliben és pazar Gundel-palacsinta vár rátok ma:
LEVES
Még több paradicsomleves itt!
FŐÉTEL
Még több gyros itt!
DESSZERT
Még több csokis palacsinta itt!
A mai menüsor hamisítatlanul magyar! A paradicsomlevesünk édes, a gyroszunk nyíregyi és kiflis, a palacsintánk pedig csokis-diós.
Különleges édes leves paradicsommal, a gyerekek örömére, klasszik nyírosz kifliben és pazar Gundel-palacsinta vár rátok ma:
LEVES
Még több paradicsomleves itt!
FŐÉTEL
Még több gyros itt!
DESSZERT
Még több csokis palacsinta itt!
Lassan teljes gőzzel robog a szezon a Balatonnál, amire a Vasüzletben is nagyon készülnek. A füredi étterem ötletgazdáját egy „felfőzős" nap délelőttjén kísértük el alapanyag-beszerzésre, közben pedig a balatoni létről, a vendéglátásról és a baráti kör az étterem életében betöltött szerepéről is mesélt.
Kapolcs közelében egy tökéletesen egyedi, sziklákat formázó szálláshelyen töltődtünk fel, ahol egyszerre férnek meg a luxusszolgáltatások a természet nyugalmával és a fantasztikus kulináris élményekkel.
Ha már kicsit unod a pogácsákat, sajtos rolókat és sörkifliket, akkor ki kell próbálnod ezeket a minden jóval megpakolt párnákat. Nálad melyik lesz a befutó?
NosaltyNálad melyik csinos, kerekded piros csonthéjas a favorit? A savanyú meggy vagy a fülre akasztós, édeskésebb cserkó? Mi nem vagyunk kirekesztőek, mindkettőt imádjuk, így fele-fele arányba osztottuk a listát a két gyümölcs között.
NosaltyMeglepő módon tökéletesen egymásra lelnek a különböző nemzetek fogásai az alábbi párosításban: a fanyar izlandi ribizlileves után fűszeres balkáni csavap laktat, a sort pedig egy franciás ihletésű brie sajtos, áfonyás kosár zárja.
NosaltyRántott hús a vasárnapi ebédhez, bacon a reggeli rántottához, vagy éppen hagymakarikák a film mellé nassolnivalónak: számtalan olyan fogást készíthetünk, amihez olajban kell valamit kisütnünk. Ez pedig könnyen kellemetlen szagokkal töltheti meg a lakást.
El se tudnád képzelni a meleg nyári napokat egy nagy adag koviubi, egy frissítő meggyleves vagy egy sajtos-tejfölös lángos nélkül? Akkor szinte biztos, hogy remekül teljesítesz majd a legújabb kvízünkön!
Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!