Mit főzzek ma? Tejfölös zöldbableves, édesburgonya-curry és csokifészek húsvéti hangolónak

Csütörtökre könnyed fogásokat válogattunk össze, hogy felkészülhessetek a húsvéti terülj-terülj asztalkámra. Egy fincsi zöldbableves, majd egy gyorsan elkészülő zöldségcurry, végül egy falatnyi húsvéti csokifészek vár ma titeket.

Csütörtökre könnyed ételeket hoztunk, a gyomorkímélés jegyében. Jöjjön egy gazdagabb leves, de ezúttal zöldbabból, továbbá egy húsmentes édesburgonya-curry. A menüt egy apró, de annál finomabb vegán csokis desszerttel zárjuk le.

LEVES

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Vegán édesburgonya-curry

Különleges ízvilágú, gyors és laktató étel, melyet egy dolgos hétköznap végén, de akár a hétvégi ebéd főfogásaként is tálalhatunk. Az eredeti receptet Dr. Árvai Anita, Veganeeta ...

Még több főétel itt!

DESSZERT

Csokifészek

Pofonegyszerű, mókás és mennyei húsvéti édességet mutatunk, amit még csak sütni sem kell, így akár nagyobbacska gyerekekkel is neki lehet állni. És bár nem fukarkodik a recept a ...

Még több édes süti itt!

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...