A mai nap nem holmi klasszikusokkal várunk: a leves sárgaborsóból készül, krémes és szerecsendiós, a főétel kelkáposztába göngyölt húsgombóc kapros-fokhagymás tejföllel, a desszert pedig csodaszép diós-szilvalekváros hókifli lesz.
LEVES
krémleves
Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű okai a hajdani, iskolai menzás emlékekben keresendő. Viszont ha finoman elkészítjük, újra a rajongóivá válhatunk. Hűvösebb őszi ...
Még több krémleves itt!
FŐÉTEL
káposztás egytálétel
A húsgombóccal göngyölt kelkáposzta kapros-fokhagymás tejföllel számomra egy igazi nosztalgiafogás, amit gyermekkoromban nagyanyám rendszeresen elkészített. Már akkor imádtuk a friss ...
Még több káposztás egytál itt!
DESSZERT
hókifli
A dió a töltelékben még egy kis plusz, isteni ízt ad benne! Persze dió nélkül sem rossz... A zsírtól omlósabb lesz.
Még több hókifli itt!