Mit főzzek ma? Szerdán lencseleves, burgonyagratin és Rigó Jancsi tortája vár

A mai nap van a nagyböjt első napja, hamvazószerda, így ma mi sem hoztunk semmit, amibe hús került, de nyugalom, isteni fogásokat szelektáltunk. Főzzetek velünk ma is!

Szerdán nem eszünk hús, tisztelegve a nagyböjt első napja előtt: különleges vöröslencseleves érkezik az asztalra, amit krémes burgonyagratin követ a sütőből, a desszert pedig gyönyörű Rigó Jancsi-torta.

LEVES

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Cacio e pepe burgonyagratin

Krémes, borsos és sajtos - nagyjából ez a 3 fő jellemzője a Cacio e Pepé-nek. A sós parmezán és a frissen őrölt fekete bors kombinációja a pirult tetejű, ropogós burgonyával új ...

Még több egytálétel erre!

DESSZERT

Még több tortarecept itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...