Mit főzzek ma? Laskaleveles, tavaszi tócsni és csokis répaszelet szólít

Aki ezzel a menüösszeállítással nem lakik jól, annak tényleg gigászi étvágya lehet: a laskaleves önmagában is felér egy étkezéssel, főleg akkor, ha könned tavaszi tócsni és csokis szelet is társul hozzá.

A mai menü egyszerre lesz laktató és könnyű: ezt úgy éri el, hogy laskalevessel indít, majd tavaszi tócsnit ad főételként, desszert gyanánt pedig csokis répaszeletet.

LEVES

Laskaleves

A laskaleves hagyományosan alföldi jellegű, sőt, eredetileg ceglédi, viszont, ahány ház annyi szokás. A juhászok legfőbb eledele volt régen, mert gyorsan elkészíthető, laktató, és nem ...

Még több lebbencsleves itt!

FŐÉTEL

Tavaszi zöldségtócsni

Finom, harsanós friss tavaszi zöldségekből, az egyik legnépszerűbb krumplis ételünk, a tócsni nyomán - akár húsvétra is remek ötlet lehet, ha már unjuk a sonkát. 

Még több zöldséglepényke itt!

DESSZERT

Még több répatorta itt!

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...