Mit főzzek ma? Karfiolleves, halfalatkák és szilvás gombóc a pénteki menüben

Pénteken egy gyors levessel és könnyen elkészíthető főétellel, valamint egy igazi szilvás kedvenccel ugrunk bele a hétvégébe.

Pénteki ebédajánlatunk egy finom és gyors sajtos karfiollevesből, egy könnyed halas fogásból és puha, szaftos belsejű szilvás gombócból áll.

LEVES

Sajtos karfiolleves

Ha valaki eddig nem szerette a karfiolt, nagy esély van rá, hogy megszereti. Vagy ha nem is, szívesen megeszi ezt a levest.  A recept a Nők Lapja Konyha 2013. szeptemberi számában ...

Még több leves itt!

FŐÉTEL

Még több halas fogás itt!

DESSZERT

Házi szilvás gombóc

A gombócok, amikből nem lehet eleget készíteni. A barackos, a túrós, a lekváros és persze a legrégebbi kedvenc, amit most mi is elkészítettünk, a fahéjas-porcukros szilvás.

Még több szilvás gombóc itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...