Ígérjük, hogy a mai menü mindenkinek tetszeni fog a családban. Kezdjük a sort egy hagyományos zöldbablevessel, aztán másodiknak jöhet egy szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával (Jota). A legvégén pedig egy minden jóval csúsztatott palacsinta kényezteti a családot.
LEVES
Hagyományos zöldbableves
A recept Turós Emil régi szakácskönyvében található. A zöldbableves soha nem volt a kedvenc fogásom, de ez a recept mindent megváltoztatott. Ajánlom mindenkinek, kitűnő fogás!
FŐÉTEL
Szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával (Jota)
A tradicionális, vidéki, szlovén konyha jellegzetes fogása a jota, ami tulajdonképpen egy gazdag, savanykás ízű krumplifőzelék. Bár leginkább a paprikás krumpli, a krumplifőzelék és a ...
DESSZERT
Minden jóval csúsztatott palacsinta
Sokakat késztet fejtörésre ennek a klasszikus desszertnek a neve. Vajon mitől csúszik a palacsinta? Vagy hová? Talán a legtöbben az első elkészítés során világosodunk majd meg, amikor ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!