Mit főzzek ma? Görcsleves, zöldbabos kocka és apácafingocska vidít

Görcslevessel kezdjük ma az étkezést, a folytatásról pedig egy izgalmas zöldbabos kocka és az apácafingocska nevű apró fánkok gondoskodnak.

Görcsösen indul a mai menü, persze csak a leves miatt, amúgy minden finom lesz, ígérjük: később zöldbabos kocka és apácafingocska kerül még az asztalra.

LEVES

Görcsleves

A görcsleves, másnéven: kötött vagy csimbók leves eredete hagyományosan Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Nagykunsághoz köthető. Erre a térségre egyébként ...

Még több zöldségleves itt!

FŐÉTEL

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Még több sós felfújt itt!

DESSZERT

Narancsos apácafingocska

A vicces elnevezés (magyarul apácafingocska, angolul nun's puffs, pets-de-nonne a franciáknál és Nonnenfürzle Németországban) valójában egy nagyon finom és könnyed, égetett tésztás ...

Még több különleges fánk itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...