Mit főzzek ma? Csütörtökön hagymaleves, gombasaláta és egy cukormentes desszert vár

A melengető leves után egy tartalmasabb salátával folytatjuk, majd a menüt egy isteni cukormentes zserbóval zárjuk.

Csütörtökön egy kicsit könnyedebb menüvel készültünk nektek: francia hagymalevessel kezdünk, amit egy laktató édesburgonyás-lencsés gombasaláta követ, a desszert pedig egy cukormentes finomság.

LEVES

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá ...

Még több levesrecept itt!

FŐÉTEL

Édesburgonyás-lencsés gombasaláta

Tökéletes, laktató, vitaminokban gazdag és nem utolsó szempont, hogy nagy látványos saláta! A narancssárga édesburgonya, a barna gomba és lencse, a friss zöld menta, csodás harmóniát ...

Még több salátarecept itt!

DESSZERT

Cukormentes, mézes zserbó

A recept nagymamám szakácskönyvéből származik, rengeteg cukorral, ahogy azt kell. Ez egy sokkal kímélőbb, alakbarátabb verzió, persze csak mértékkel. cukormentes - laktózmentes - ...

Még több süti itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...