Mit főzzek ma? Borsókrémleves, juhtúrós gombóc és nutellás zabkeksz ebédre

Gyors és laktató ebédmenü három fogással? Igen, abszolút lehetséges, így: kezdésnek egyszerű zöldborsókrémleves, főételként egy juhtúrós gombóc, desszert gyanánt pedig nutellás zabkeksz készül.

Ha nincs sok időnk, mégis szeretnénk egy kiadós ebédet összehozni, főzzük a következő leves-főétel-desszert hármast: zöldborsókrémleves bazsalikommal, majd kapros-juhtúrós gombócok, végül pedig isteni nutellás zabkeksz készüljön.

LEVES

Még több borsókrémleves itt!

FŐÉTEL

Kapros juhtúrós gombóc

A túró annyira sokoldalú alapanyag, hogy édes és sós gombócokat is készíthetünk belőle.  Ráadásul többféle ízesítés, fűszerezés is jól áll neki, és semleges ízét ...

Még több gombóc itt!

DESSZERT

Még több zabkeksz itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...