A két ünnep közti időszakban az embernek általában semmi kedve főzni, boltba menni meg pláne. Persze enni ilyenkor is kell: oldjuk meg a hétvégi menüt abból, ami karácsonyról maradt. Készítsünk pár gyomorkímélő, de laktató levest, maradékmentő főételeket és egyszerű, könnyed desszerteket.
SZOMBAT
LEVES
Selymes zellerkrémleves
Az ősz a melegen fogyasztható, komfort ételek időszaka, amikor arra vágyunk a leginkább, hogy bekuckózzunk a lakásba, és valami táplálóval töltsük meg a hasunkat. Ez a zellerkrémleves ...
Még több zellerkrémleves itt!
FŐÉTEL
Szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával (Jota)
A tradicionális, vidéki, szlovén konyha jellegzetes fogása a jota, ami tulajdonképpen egy gazdag, savanykás ízű krumplifőzelék. Bár leginkább a paprikás krumpli, a krumplifőzelék és a ...
Még több krumplis étel itt!
DESSZERT
Birsalmakompót egyszerűen
Ha unod már az almakompótot, készíts egy nagy adag cukros, fűszeres finomságot... birsalmából. A különleges gyümölcsből ugyanolyan komfortos befőtt születik, csupán az aromája lesz ...
Még több kompót itt!
VASÁRNAP
LEVES
Egyszerű francia hagymaleves
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Még több hagymaleves itt!
FŐÉTEL
Strata, a maradékmentő olasz kenyérrakottas
Csodálatos maradékmentő kenyérrakottas receptet mutatunk nektek, amibe gyakorlatilag minden nagyszerűen illik. Mi most gombával, spenóttal, sajttal és baconnel turbóztuk fel, de tényleg ...
Még több kenyérfelfújt itt!
DESSZERT
Túrós táska házilag
Ugyan a boltban is megvehetjük, de a házi túrós táskával több fronton is jobban járunk: meghökkentően olcsóbb, a tésztája is levelesebb, a töltelékét pedig úgy ...
Még több édes leveles itt!