Mit főzzek hétvégén? Pénteken magyaros, szombaton olaszos, vasárnap finn és svéd menü vár

Elképesztő sokszínű ételsorral készültünk nektek erre a hosszú hétvégére. A magyaros, az olasz és az északi konyha rajongói is elégedettek lesznek.

Különleges nemzetközi hosszú hétvége: magyaros péntek következik rántott levessel, húsos tarhonyával és gesztenyeszívvel, aztán jön az olaszos nap extra tojáslevessel, milánói makarónival és olasz almafánkkal. A vasárnap pedig még rendhagyóbb, hiszen északi receptekkel készültünk: céklasaláta, lazacleves és kelt tésztás, fűszeres csiga vár.

PÉNTEK

LEVES

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Még több rántott leves itt!

FŐÉTEL

Még több pásztortarhonya itt!

DESSZERT

Még több gesztenyegolyó itt!

SZOMBAT

LEVES

Még több tojásleves itt!

FŐÉTEL

A tökéletes milánói makaróni

A milánói egy igazi klasszik, retró kaja, sokunk kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta. A menzán is imádtuk, ...

Még több gombás tészta itt!

DESSZERT

Olasz almafánk

Egy majdnem fánkrecept, az almás karika, más néven bundás alma. Ugye milyen furán hangzik, hogy egy sűrű palacsintatésztába forgatott alma a farsangi fánkok sorába léphet, de nézzetek ...

Még több töltött fánk itt!

VASÁRNAP

ELŐÉTEL

Rosolli, a finn céklasaláta

Az egyik legnépszerűbb finn köret ez a tejszínes, gazdagon készített céklasaláta. Húsok, halak, egytálételek mellé egyaránt kiváló fogás, ami a karácsonyi menüsornak is ...

Még több céklasaláta itt!

FŐÉTEL

Lohikeitto, a finn lazacleves

A lazacleves az egyik legtipikusabb skandináv fogás, amelynek mindegyik északi országban megvan a saját verziója. A finnekét lohikeitto-nak hívják, és tejszínesen-kaprosan, zöldségekkel ...

Még több halleves itt!

DESSZERT

Még több édes csiga itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...