Különleges nemzetközi hosszú hétvége: magyaros péntek következik rántott levessel, húsos tarhonyával és gesztenyeszívvel, aztán jön az olaszos nap extra tojáslevessel, milánói makarónival és olasz almafánkkal. A vasárnap pedig még rendhagyóbb, hiszen északi receptekkel készültünk: céklasaláta, lazacleves és kelt tésztás, fűszeres csiga vár.
PÉNTEK
LEVES
Köménymagleves
Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...
Még több rántott leves itt!
FŐÉTEL
Az eredeti (és nagyon szaftos) pásztortarhonya
A pásztortarhonya igazi magyar klasszikus, hiszen megvan benne a zsír, hagyma, paprika és hús, tehát minden, ami a magyar szívnek és gyomornak kedves. Persze az sem részletkérdés, hogy ...
Még több pásztortarhonya itt!
DESSZERT
Isteni gesztenyeszív
Mutasd meg, hogy a te szíved is gesztenyéből van! Gyors, mégis isteni, és tökéletes utolsó pillanatos desszert bármilyen alkalomra.
Még több gesztenyegolyó itt!
SZOMBAT
LEVES
Stracciatella-leves (olasz tojásleves)
A stracciatella levesnek semmi köze a híres olasz fagyihoz, de itt most még ahhoz a lágy sajthoz sem, amelyet a burrata töltelékeként ismerünk. A stracciatella itt inkább a megjelenésre ...
Még több tojásleves itt!
FŐÉTEL
A tökéletes milánói makaróni
A milánói egy igazi klasszik, retró kaja, sokunk kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta. A menzán is imádtuk, ...
Még több gombás tészta itt!
DESSZERT
Olasz almafánk
Egy majdnem fánkrecept, az almás karika, más néven bundás alma. Ugye milyen furán hangzik, hogy egy sűrű palacsintatésztába forgatott alma a farsangi fánkok sorába léphet, de nézzetek ...
Még több töltött fánk itt!
VASÁRNAP
ELŐÉTEL
Rosolli, a finn céklasaláta
Az egyik legnépszerűbb finn köret ez a tejszínes, gazdagon készített céklasaláta. Húsok, halak, egytálételek mellé egyaránt kiváló fogás, ami a karácsonyi menüsornak is ...
Még több céklasaláta itt!
FŐÉTEL
Lohikeitto, a finn lazacleves
A lazacleves az egyik legtipikusabb skandináv fogás, amelynek mindegyik északi országban megvan a saját verziója. A finnekét lohikeitto-nak hívják, és tejszínesen-kaprosan, zöldségekkel ...
Még több halleves itt!
DESSZERT
Svéd kardamomos csiga, azaz kardemummabullar
Svédországban szinte minden pékségben és kávézóban kapni a nemzeti kincsnek számító fahéjas és kardamomos csigát. Ha csak egyetlen falatnyit is volt szerencsénk kóstoltolni ...
Még több édes csiga itt!