A szombat megint húsmentes lesz, de rendkívül izgalmas, vasárnap pedig pazar magyaros húsos főételt fog közre a leves és az apró, sós desszert.
SZOMBAT
LEVES
Padlizsánkrémleves csicseriborsóval és ricottával
A krémlevesek változata véget nem érő, ennek ellenére padlizsánkrémlevessel eddig egyetlen egyszer találkoztam (egy budapesti étteremben). Itthon is első ízben készült, mégpedig egy ...
Még több zöldségkrémleves itt!
FŐÉTEL
2 hozzávalós sütőtökös gnocchi
Ha beindul a sütőtökszezon, akkor azt érdemes mindenbe belefőzni, belesütni. Itt most csak lisztet kevertünk hozzá, mégis egy nagyszerű sütőtökgnocchit kaptunk belőle. Ízlés szerinti ...
Még több gnocchi itt!
DESSZERT
Oreo brownie
Leírhattam volna a receptben, hogy hűtőben egy hétig eláll, de aki kibírja, hogy egy hét alatt egye meg, az nem fog ilyen browniet sütni. Úgyhogy ezt a receptet azoknak küldöm, akik az ...
Még több brownie itt!
VASÁRNAP
LEVES
Egyszerű krumpligombócleves
Egy magyar klasszikust merhetünk ma a tányérba: az egyszerű, de nagyszerű krumpligombóc-levest. Paprikától piros, zöldségektől ízes, a puha gombócok pedig tartalmat adnak neki. Kellhet ...
Még több gombócleves itt!
FŐÉTEL
Gombás borjútokány
A tokány egy Erdélyből származó, nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel, amit rizzsel, galuskával vagy tésztával fogyasztanak. Füstölt szalonnával, fokhagymával és fűszerekkel ...
Még több tokány itt!
DESSZERT
Tökéletes sós teasütemény
Igazi békebeli sós teasüti - nem túl bonyolult,. és elég hamar elkészül. Dobozba zárva sokáig eláll, és elő lehet kapni bármikor, ahogy a nagyi csinálta. :)
Még több sós aprósütemény itt!