A tökéletes lánybúcsú tulajdonképpen egy jó házasság előszobája. A szervezés mindig a programokkal indul, de az ételekről sem feledkezhetünk meg. Egyrészt azért, mert a hosszú program alatt biztosan meg fog éhezni a csapat, másrészt azért, mert ahol ivászat van, ott értelemszerűen és kötelező jelleggel enni is kell, hogy ne a rosszullétek miatt legyen emlékezetes ez a nap.
Felejtsd el az éttermeket és a cateringes cégeket, mert a legfinomabb barátnőzős falatok akár a te konyhádban is elkészülhetnek. Tanácsainkat megfogadva és receptjeinket kipróbálva biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz szégyenben maradni szervezőként.
Mire figyelj a menü összeállításakor?
- Az ételallergiákra és diétákra: fontos, hogy mindenki tudjon legalább egyféléből enni.
- A programtól függően az ételek eltarthatóságára: ha kánikulában terveztek piknikezni, akkor ne majonézes salátákkal készülj.
- Legyen laktató, ágyazzon meg megfelelően az alkoholizálásnak.
- Könnyen lehessen megenni: minimalizáld a ruhák leevésének lehetőségét, gondolkodj falatkákban, könnyen szájba csempészhető kompozíciókban.
- Készülj könnyebb fogásokkal is.
- Ne csak a saját szájízed szerint válogasd össze az ízeket, készíts előzetes közvéleménykutatást arról, hogy ki, milyen alapanyagokat nem szeret.
- Lődd be jól az adagokat: ne legyen sok, de ne is legyen kevés.
Mit egyen a csapat?
A menü összeállítását nagyban befolyásolhatja a kitalált program és a részt vevők száma. 5 olyan receptet válogattunk össze, amik nekünk már beváltak.
1. Mexikói paradicsomos-babos mártogatós tortillachipsszel
A mexikói ízek egyszerre frissek és laktatóak.
2. Kétsajtos pogácsa
A sajtos pogácsát mindenki szereti. Pláne a kétsajtosat!
3. Spanyol sonkás krokett
Kínáljunk hozzá szeletelt zöldségeket is: sárgarépát, paprikát, uborkát vagy akár retket is.
4. Currys fasírtgolyók
Ajánlhatjuk salátával, vagy egy fogpiszkálóra szúrva készíthetünk belőle kis falatkákat mozzarella sajttal és paradicsommal is. A pogival szuper párost alkot.
5.Spenótos tésztasaláta garnélával
Egy friss, egészséges tésztasaláta jól eshet a súlyosabb falatok mellett.
+1 Málnás-kókuszos panna cotta
Abban biztos, hogy mindannyian egyetértünk, hogy desszert kell. A panna cottának mindig nagy sikere van, mert könnyű, mutatós és szabadon variálható idénygyümölcsökkel.
Ezeket olvastad már?
Lecsótörténelem – a magyar klasszikus lecsó régen és most
A lecsó az egyik legfinomabb nyári étel, amiért már Krúdy Gyula és Kodály Zoltán is rajongott. Te is kitunkolod a szaftját?
Petrás GabriellaEzek voltak a kedvenc konyhai gépeink a Kádár-korszakban
Anyáink büszkeségei az NDK-s robotgép, a turmixgép és a kávédaráló a modern konyha elengedhetetlen kellékei voltak a rendszerváltás előtt. Melyik masina volt a kedvencetek?
Petrás Gabriella10 dolog, amiről nyáron se feledkezz meg, ha takarítasz
Itt a nyár, csomót vagyunk a szabadban, de azért ne feledkezzünk meg a lakás és a ház tisztán tartásáról sem. Összegyűjtöttünk 10 tennivalót, amikre szánj időt.
NosaltyGyerekkori nyarak ízei - Ezeket ettük 40 éve a tikkasztó...
Emlékszel mennyire szerettük a tojásos nokedlit friss zöldsalátával és a behűtött egresmártást? Neked mi a kedvenc nyári ételed gyerekkorodból?
Petrás Gabriella