Mit csinálj a grillezés után megmaradt faszénnel? Jó egyáltalán valamire? Eláruljuk!

Ha van grillsütőtök, valószínűleg ti is kidobjátok a sütésnél elégett faszenet. De mi lesz a maradékkal? Szerencsére egy csomó mindenre használható!

A nyári grillezések mindig feldobják a hétvégéket, a sütés után következő takarítást viszont kevesen szeretik. A faszenes grill takarítása okoz csak igazán fejtörést. Be kell tartani néhány szabályt, például nem árt várni, amíg a hamu teljesen kihűl. A folyamat felgyorsítható egy kis vízzel, de óvatosan keverjük össze a folyadékot a faszénnel! Ha teljesen kihűlt, akkor mehet a kukába az egész a kukába.

Ha a sütés során nem használtunk semmilyen vegyszert, akkor a hamut használhatjuk műtrágyaként is. A faszén fontos tápanyagokat tartalmaz a növények számára, és növeli a termőtalaj pH értékét is.

Ha nem tervezel grillezni a nyáron, de valahol a garázsban van elfekvőben egy zsák faszened, erre is használhatod:

  • tegyél néhány darabot egy zacskóba, és helyezd a hűtőbe. Garantáltan megöli a rossz szagokat.
  • használd a komposzt halmon, hogy növeld annak szén-dioxid tartalmát.
  • helyezz egy darabot a váza aljára, így virágaid tovább frissek lesznek.
  • használhatod a kerti gyomok ellen is, szórd szét a virágok mellett, mint a kavicsot.
  • orchidea mellé is rakhatod.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Címlapról ajánljuk