Mit csinálj a grillezés után megmaradt faszénnel? Jó egyáltalán valamire? Eláruljuk!

Ha van grillsütőtök, valószínűleg ti is kidobjátok a sütésnél elégett faszenet. De mi lesz a maradékkal? Szerencsére egy csomó mindenre használható!

A nyári grillezések mindig feldobják a hétvégéket, a sütés után következő takarítást viszont kevesen szeretik. A faszenes grill takarítása okoz csak igazán fejtörést. Be kell tartani néhány szabályt, például nem árt várni, amíg a hamu teljesen kihűl. A folyamat felgyorsítható egy kis vízzel, de óvatosan keverjük össze a folyadékot a faszénnel! Ha teljesen kihűlt, akkor mehet a kukába az egész a kukába.

Ha a sütés során nem használtunk semmilyen vegyszert, akkor a hamut használhatjuk műtrágyaként is. A faszén fontos tápanyagokat tartalmaz a növények számára, és növeli a termőtalaj pH értékét is.

Ha nem tervezel grillezni a nyáron, de valahol a garázsban van elfekvőben egy zsák faszened, erre is használhatod:

  • tegyél néhány darabot egy zacskóba, és helyezd a hűtőbe. Garantáltan megöli a rossz szagokat.
  • használd a komposzt halmon, hogy növeld annak szén-dioxid tartalmát.
  • helyezz egy darabot a váza aljára, így virágaid tovább frissek lesznek.
  • használhatod a kerti gyomok ellen is, szórd szét a virágok mellett, mint a kavicsot.
  • orchidea mellé is rakhatod.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...