Mit csinálj a grillezés után megmaradt faszénnel? Jó egyáltalán valamire? Eláruljuk!

Ha van grillsütőtök, valószínűleg ti is kidobjátok a sütésnél elégett faszenet. De mi lesz a maradékkal? Szerencsére egy csomó mindenre használható!

A nyári grillezések mindig feldobják a hétvégéket, a sütés után következő takarítást viszont kevesen szeretik. A faszenes grill takarítása okoz csak igazán fejtörést. Be kell tartani néhány szabályt, például nem árt várni, amíg a hamu teljesen kihűl. A folyamat felgyorsítható egy kis vízzel, de óvatosan keverjük össze a folyadékot a faszénnel! Ha teljesen kihűlt, akkor mehet a kukába az egész a kukába.

Ha a sütés során nem használtunk semmilyen vegyszert, akkor a hamut használhatjuk műtrágyaként is. A faszén fontos tápanyagokat tartalmaz a növények számára, és növeli a termőtalaj pH értékét is.

Ha nem tervezel grillezni a nyáron, de valahol a garázsban van elfekvőben egy zsák faszened, erre is használhatod:

  • tegyél néhány darabot egy zacskóba, és helyezd a hűtőbe. Garantáltan megöli a rossz szagokat.
  • használd a komposzt halmon, hogy növeld annak szén-dioxid tartalmát.
  • helyezz egy darabot a váza aljára, így virágaid tovább frissek lesznek.
  • használhatod a kerti gyomok ellen is, szórd szét a virágok mellett, mint a kavicsot.
  • orchidea mellé is rakhatod.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...