Mire lehet jó a megmaradt sonkalé?

Reméljük, megfogadtátok tanácsunkat, és nem öntöttétek ki a húsvéti sonka főzőlevét. Ahogy ígértük, most megmutatjuk, hányféle ételnek is adhat egy kis pluszt ez a füstös ízű lé.

Húsvéti savanyú leves

Ilyen levest közvetlen sonkafőzést követő 1-2 napon belül szoktam készíteni, hogy a félretett finom füstölt húslé ne vesszen kárba. Azért készítem fele-fele arányban főzőlével ...

NoSalty-tipp:Ha nem szeretnénk közvetlenül húsvét után felhasználni a sonkalevet, lefagyaszthatjuk kisebb adagokban.

Lehet levesek alapja...

Lehet főzelékek ízesítője...

Maradék ételből receptek itt >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...