Ha szeretnénk
spórolni kicsit a hússal, érdemes egy jó levessel kezdeni, a levesben főtt húst pedig felhasználhatjuk többféle módon úgy, hogy új, teljes értékű ételeket kapjunk.
Egyszerre spórolós és kreatív projekt ez, ami nem csak ezekben a hónapokban lehet jó irány.
Én egy kiló csirkemellből egy levest és három főételt tudtam kihozni 2 főre. Különösen változatosak a fogások, és van köztük olyan, ami tökéletes ebéd vagy vacsora lehet, de még reggelire valónak is adok egy tippet. Első körben elosztottam a csirkét aszerint, hogy melyik húst fogom a levesbe főzni (majd főtt húsként újra használni), és melyikre lesz szükségem nyersen. Így 300 grammot tettem félre egy raguhoz, a többi 700 gramm pedig mehetett is a fazékba.
Jó sok zöldséget pakoltam mellé:
1 paradicsomot, 2 hagymát, 1 fehérrépát, 2 sárgarépát, 1 karalábét, 5 gombát és 2 marék zöldborsót, majd sóztam és borsoztam, és kis lángon főztem készre.
Ezután leszűrtem a levest, és mellé a kívánatosabb, egyben maradt zöldségeket, és 50 gramm csirkehúst tálaltam. A többit elmentettem a következő fogásokhoz.
Ebből a levesből mi kétszer is ettünk 1-1 nagy tállal. Ha ti nem ennétek meg mindet, remek
alaplé is lehet belőle későbbre.
650 gramm főtt csirkém maradt, amit 2 részre osztottam. A nagyobb mellekből 500 grammot sült csirkeként álmodtam újra.
Mézes-szójás-szezámos máz került rájuk, és salátával fenséges vacsora lett belőle.
Itt sem pazaroltam. A csirke után a tepsiben maradt, lesült szószt is felhasználtam egy öntethez.
{ CKÉP = 280057, 6 }