Mire elég 1 kiló csirke? 4 ételt készítettünk 2 főre, gyorsan és egyszerűen!

Igazi #HÁZIMENZA kompatibilis ebédmenüt hoztunk nektek hétvégére, amelyhez egy kiló csirke volt az alapanyag. Nincs felesleges húsmaradék, mindent felhasználtunk!

Ha szeretnénk spórolni kicsit a hússal, érdemes egy jó levessel kezdeni, a levesben főtt húst pedig felhasználhatjuk többféle módon úgy, hogy új, teljes értékű ételeket kapjunk.
Egyszerre spórolós és kreatív projekt ez, ami nem csak ezekben a hónapokban lehet jó irány.
Én egy kiló csirkemellből egy levest és három főételt tudtam kihozni 2 főre. Különösen változatosak a fogások, és van köztük olyan, ami tökéletes ebéd vagy vacsora lehet, de még reggelire valónak is adok egy tippet. Első körben elosztottam a csirkét aszerint, hogy melyik húst fogom a levesbe főzni (majd főtt húsként újra használni), és melyikre lesz szükségem nyersen. Így 300 grammot tettem félre egy raguhoz, a többi 700 gramm pedig mehetett is a fazékba.

Jó sok zöldséget pakoltam mellé:

1 paradicsomot, 2 hagymát, 1 fehérrépát, 2 sárgarépát, 1 karalábét, 5 gombát és 2 marék zöldborsót, majd sóztam és borsoztam, és kis lángon főztem készre.
Ezután leszűrtem a levest, és mellé a kívánatosabb, egyben maradt zöldségeket, és 50 gramm csirkehúst tálaltam. A többit elmentettem a következő fogásokhoz.
Ebből a levesből mi kétszer is ettünk 1-1 nagy tállal. Ha ti nem ennétek meg mindet, remek alaplé is lehet belőle későbbre.
650 gramm főtt csirkém maradt, amit 2 részre osztottam. A nagyobb mellekből 500 grammot sült csirkeként álmodtam újra.
Mézes-szójás-szezámos máz került rájuk, és salátával fenséges vacsora lett belőle.
Itt sem pazaroltam. A csirke után a tepsiben maradt, lesült szószt is felhasználtam egy öntethez.
{ CKÉP = 280057, 6 }
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...