Mindent rácsra vágunk! - grillezzünk

Miért van minden ételnek jobb íze, ha grillen készül? Mert a grillezés egyenlő a barátokkal, kacagással, hűsítő italokkal és a grillen finoman füstölődő étellel.  

Maga a nagybetűs NYÁR. Bárhol vagyunk, ha megcsap a grillpác illata, azonnal jön vele a jókedv.

Mert ilyenek vagyunk. Amint megjelennek a nyár első sugarai, nyitjuk az ablakot, és költözünk az erkélyre vagy épp a kertbe. És persze visszük magunkkal a konyhát. A grillezés olyan szorosan összeforrott a nyárral, hogy vétek lenne kihagyni. Szerencsére a műfaj van annyira rugalmas, hogy mindenki igényeihez találunk megfelelő receptet, legyen szó családi, baráti vagy épp hétköznapi alkalomról.

Kezdjük egy klasszikussal, amikor a grillparti baráti esemény. Ilyenkor igazán fontos a menü, hiszen végre itt a lehetőség főzőtudományunk bemutatására. Ha azt akarjuk hallani a barátoktól, hogy „Kérem a receptjét!”, akkor készítsünk pulled porkot, és biztosan el is hangzik majd a dicséret.

De ragyogó szemeket és teli hasakat kisebb erőfeszítéssel is produkálhatunk: a gyerekek kedvence lesz a „Bárcsak sose fogyna el” BBQ csirkeszárny, ráadásul, ha a Vénusz D-vitamin étolajjal készítjük, a vitamin még a fogainknak és a csontjainknak is jót tehet.

Persze van olyan, hogy a nyár is csupa munka, és nincs idő a grillpartira. Ne csüggedjünk, erre is van egy hétköznapi, de annál finomabb „Grillezni is lehet olcsón, gyorsan” recept.

Érdemes átkattintani további receptekért a venusz.hu-ra, ahol ezen a héten mindent rácsra vágnak, és 8 pompás recepttel készülnek a grillszezon utolsó heteire. Az oldalon ráadásul hetente új témákból válogathattok, például felmerül, hogy mit kezdjünk a konyhában, ha negyven fok van árnyékban, vagy hogyan csomagoljuk el sulikezdéskor a „nyarat” egy szendvicsbe. Érdemes regisztrálni is, hiszen úgy elmenthetitek a kedvenc receptjeiteket, ráadásul még az ételallergiákat is személyre szabottan jelölik, így segítve az érzékenyek életét. Ha pedig feliratkoztok a hírlevélre, akkor sosem maradtok le az olyan klassz témákról, mint a grillezés!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...