Mindent rácsra vágunk! - grillezzünk

Miért van minden ételnek jobb íze, ha grillen készül? Mert a grillezés egyenlő a barátokkal, kacagással, hűsítő italokkal és a grillen finoman füstölődő étellel.  

Maga a nagybetűs NYÁR. Bárhol vagyunk, ha megcsap a grillpác illata, azonnal jön vele a jókedv.

Mert ilyenek vagyunk. Amint megjelennek a nyár első sugarai, nyitjuk az ablakot, és költözünk az erkélyre vagy épp a kertbe. És persze visszük magunkkal a konyhát. A grillezés olyan szorosan összeforrott a nyárral, hogy vétek lenne kihagyni. Szerencsére a műfaj van annyira rugalmas, hogy mindenki igényeihez találunk megfelelő receptet, legyen szó családi, baráti vagy épp hétköznapi alkalomról.

Kezdjük egy klasszikussal, amikor a grillparti baráti esemény. Ilyenkor igazán fontos a menü, hiszen végre itt a lehetőség főzőtudományunk bemutatására. Ha azt akarjuk hallani a barátoktól, hogy „Kérem a receptjét!”, akkor készítsünk pulled porkot, és biztosan el is hangzik majd a dicséret.

De ragyogó szemeket és teli hasakat kisebb erőfeszítéssel is produkálhatunk: a gyerekek kedvence lesz a „Bárcsak sose fogyna el” BBQ csirkeszárny, ráadásul, ha a Vénusz D-vitamin étolajjal készítjük, a vitamin még a fogainknak és a csontjainknak is jót tehet.

Persze van olyan, hogy a nyár is csupa munka, és nincs idő a grillpartira. Ne csüggedjünk, erre is van egy hétköznapi, de annál finomabb „Grillezni is lehet olcsón, gyorsan” recept.

Érdemes átkattintani további receptekért a venusz.hu-ra, ahol ezen a héten mindent rácsra vágnak, és 8 pompás recepttel készülnek a grillszezon utolsó heteire. Az oldalon ráadásul hetente új témákból válogathattok, például felmerül, hogy mit kezdjünk a konyhában, ha negyven fok van árnyékban, vagy hogyan csomagoljuk el sulikezdéskor a „nyarat” egy szendvicsbe. Érdemes regisztrálni is, hiszen úgy elmenthetitek a kedvenc receptjeiteket, ráadásul még az ételallergiákat is személyre szabottan jelölik, így segítve az érzékenyek életét. Ha pedig feliratkoztok a hírlevélre, akkor sosem maradtok le az olyan klassz témákról, mint a grillezés!

Legújabb receptek

Sütőben sütött currys irdalt hekk

Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...