Mindenki a legfinomabb tiramisut akarja

Rengetegen szeretik a tiramisut, sokan készítik, de kevesen ismerik az eredeti recept szerinti változatot. Lássuk, milyen a valódi tiramisu!

Tiramisu 5. - az "igazi"

Ezt a receptet egy kedves mesterszakács barátomtól tanultam, aki meg Olaszországban tanulta. Sőt, a Szardínián élő barátnőmmel is konzultáltam, és ők is így készítik, annyi ...

Ahány ház, annyi tiramisu

A tiramisu viszonylag újkeletű finomság, a nyolcvanas évek elejétől készítik rendszeresen. A észak-olasz térségben terjedt el először, majd indult el világhódító útjára. Nevét a benne lévő kávénak, azaz a koffeinnek köszönheti, a tiramisu szó jelentése ugyanis: 'dobj fel'! Számos elkészítési módja ismert, a klasszikus és autentikus desszertben viszont, a hiedelmekkel ellentétben, nincs tejszín és tojásfehérje, de persze, azóta ahány ház, annyi szokás.

Epermisu

Amennyire vissza tudok emlékezni, egészen kicsi koromtól kezdve szerettem a  konyhában ólálkodi. Sokáig bőven elég volt azonban, ha adogatom a hozzávalókat, és anyukámat vagy a ...

Meggyes-tiramisu

Nem szeretem a tiramisut  a kávé miatt / pedig naponta két kávét is iszom :), ezért kerestem olyan receptet, amiben nincs kávé. Ezt találtam és isteni finom. Lehet más gyümölcsöt is ...

Minden a mascarponéval kezdődik

A mascarpone – ez az istenien krémes sajtkrémalap – a tiramisu egyik legfontosabb összetevője, így ebből érdemes frisset és jó minőségűt beszereznünk. Tény, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ezért házilag előállított verzióval is kísérletezhetünk.

NoSalty-tipp:

Tiramisu tojásmentes krémmel 4.

Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett ...

Tojásmentes tiramisu 2. - mézzel

Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő ...

Ha a tejszínes változatot választjuk, felejtsük el a tejszínpótlókat, növényi alapú tejszíneket, habspray-ket, csakis valódi habtejszínt vásároljunk.

Legyünk türelmesek

Fontos, hogy hosszú a tiramisut órákig hagyjuk állni a hűtőben, a legjobb ha egy éjszakán át, de ha ennyi időnk nincsen, akkor 3-4 óra elteltével is eredményesek lehetünk. A végén kakaóporral szórjuk meg a kész tiramisu tetejét.

További tiramisu receptek itt >>

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...