Rengetegen szeretik a tiramisut, sokan készítik, de kevesen ismerik az eredeti recept szerinti változatot. Lássuk, milyen a valódi tiramisu!
tiramisu
Ezt a receptet egy kedves mesterszakács barátomtól tanultam, aki meg Olaszországban tanulta. Sőt, a Szardínián élő barátnőmmel is konzultáltam, és ők is így készítik, annyi ...
Ahány ház, annyi tiramisu
A
tiramisu viszonylag újkeletű finomság, a
nyolcvanas évek elejétől készítik rendszeresen. A észak-olasz térségben terjedt el először, majd indult el világhódító útjára. Nevét a benne lévő kávénak, azaz a koffeinnek köszönheti, a tiramisu szó jelentése ugyanis: '
dobj fel'! Számos elkészítési módja ismert, a klasszikus és autentikus desszertben viszont, a hiedelmekkel ellentétben,
nincs tejszín és tojásfehérje, de persze, azóta ahány ház, annyi szokás.
kekszgolyó
Zseniális recept. A júniusi Prima Konyha Magazinban találtam rá. Egyszerű, gyors és nagyon finom.
tiramisu
Amennyire vissza tudok emlékezni, egészen kicsi koromtól kezdve szerettem a konyhában ólálkodi. Sokáig bőven elég volt azonban, ha adogatom a hozzávalókat, és anyukámat vagy a ...
tiramisu
Nem szeretem a tiramisut a kávé miatt / pedig naponta két kávét is iszom :), ezért kerestem olyan receptet, amiben nincs kávé. Ezt találtam és isteni finom. Lehet más gyümölcsöt is ...
Minden a mascarponéval kezdődik
A
mascarpone – ez az istenien krémes sajtkrémalap – a tiramisu egyik legfontosabb összetevője, így ebből érdemes frisset és jó minőségűt beszereznünk. Tény, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ezért
házilag előállított verzióval is kísérletezhetünk.
tiramisu
Kb. 15 évvel ezelőtt ettem először tiramisut, ami akkor még kevésbé ismert ínyencségnek számított. Utána sok-sok év eltelt, mire újból megízleltem, azonban nem igazán emlékeztetett ...
tiramisu
Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!
tiramisu
Nekem erről a finomságról mindig az előkelőség jut eszembe, nem tudom miért. Olyan elegáns, és hűvös, az ember szinte azt érzi, miközben fogyassza, hogy meg kell adnia neki a megfelelő ...
Ha a tejszínes változatot választjuk, felejtsük el a tejszínpótlókat, növényi alapú tejszíneket, habspray-ket, csakis valódi habtejszínt vásároljunk.
Legyünk türelmesek
Fontos, hogy
hosszú a tiramisut órákig hagyjuk állni a hűtőben, a legjobb ha egy éjszakán át, de ha ennyi időnk nincsen, akkor 3-4 óra elteltével is eredményesek lehetünk. A végén kakaóporral szórjuk meg a kész tiramisu tetejét.
További tiramisu receptek itt >>