Minden tészta álma – paradicsomszósz

Végre tele a piac édes, nyári paradicsomokkal, használjuk ki, és főzzük meg a legjobb tésztaszószt! A legjobb, ami a paradicsommal történhet, a friss, vajas kenyérre kerülést leszámítva.

Mindenkinek van az „ÉTEL”, amit először sütött/főzött. A bátrak piskótával, a konzervatívok tejbegrízzel és rántottával, az újhullámosak pedig félig kész vagy porkajával kezdenek. Ha ma elém állna valaki, aki teljesen kezdő, és megkérdezné, mit javaslok elsőre elkészíteni, azt mondanám, két fontos receptem van, amit el kellene sajátítanod. Az egyik a klasszikus pörkölt – ha ez nem fog ki rajtad, már van 10 alaprecepted, amit kedvedre variálhatsz. A másik csak átvitt értelemben az olasz konyha filozófiája: „a mindennapokban ne állj mellette hosszan, készítsd frissből és helyiből, add bele a szíved, aztán hosszan élvezd az eredményt”. Ez a szósz ennek a filozófiának az esszenciája. Szeretettel ajánljuk minden kezdőnek, és nem kezdőnek, aki egy falat Olaszországot akar a konyhába csalni.

Recept elmenthető itt >>

Még több paradicsomszósz recept itt >>

Még több paradicsomos tészta itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...