Végre tele a piac édes, nyári paradicsomokkal, használjuk ki, és főzzük meg a legjobb tésztaszószt! A legjobb, ami a paradicsommal történhet, a friss, vajas kenyérre kerülést leszámítva.
Mindenkinek van az „ÉTEL”, amit először sütött/főzött. A bátrak piskótával, a konzervatívok tejbegrízzel és rántottával, az újhullámosak pedig félig kész vagy porkajával kezdenek. Ha ma elém állna valaki, aki teljesen kezdő, és megkérdezné, mit javaslok elsőre elkészíteni, azt mondanám, két fontos receptem van, amit el kellene sajátítanod. Az egyik a klasszikus pörkölt – ha ez nem fog ki rajtad, már van 10 alaprecepted, amit kedvedre variálhatsz. A másik csak átvitt értelemben az olasz konyha filozófiája: „a mindennapokban ne állj mellette hosszan, készítsd frissből és helyiből, add bele a szíved, aztán hosszan élvezd az eredményt”. Ez a szósz ennek a filozófiának az esszenciája. Szeretettel ajánljuk minden kezdőnek, és nem kezdőnek, aki egy falat Olaszországot akar a konyhába csalni.