Minden háziasszony álma: római tál

Pakold meg minden jóval, dugd be a sütőbe, és kész is a zöldségekkel kísért omlós hús. Nem csalás, nem ámítás, ez csak egy római tál. Neked van már?

Ha még nincs, épp itt az ideje beszerezni egyet, és megtudni róla mindent, akinek pedig már birtokában van egy ilyen kincset érő cserépedény, biztosan jól jönnek a finomabbnál finomabb, kipróbálásra váró, új receptek.

Lusta asszony rakottasa

Azért lett a recept lusta asszony rakottasa, mert az előkészületeket leszámítva nem sok időt vesz igénybe az elkészítése, nem kell a tűzhely mellett ácsorogni, a sütő végzi ...

Miért jó?

  • Mert praktikus: csak belepakolunk mindent, és nincs több gond vele.
  • Mert egészséges: zsírszegény sütés, mivel pluszzsiradék nem szükséges hozzá, és a zöldségek is jóval több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg a kíméletes sütésnek köszönhetően, mint tepsis vagy serpenyős elkészítési mód esetében.
  • Mert finom: ízletes a végeredmény, omlósak a húsok.

Mit készíthetünk benne?

Húsokat, zöldségeket, leveseket, ragukat, rakott ételeket, egytálételeket, halas és tésztás fogásokat, felfújtakat készíthetünk a római tálban, sőt még kenyeret is süthetünk benne.

Római tál receptek itt >>

Római tál kisokos

  • Használat előtt áztassuk be vízbe a római tálat (a mázasat nem kell, csak a natúrt!) minimum fél órára, de még jobb, ha egy órán át szívja magába a nedvességet.
  • A római tálat közvetlen hőhatásnak tilos kitenni, kizárólag a sütőben használjuk úgy, hogy hideg sütőbe téve kezdjük el az étel készítését, hogy fokozatosan melegedjen az edény. Ideális sütési hőfok: 200 °C.
  • Hozzáadott zsiradék általában nem szükséges a sütéshez, elegendő az edényből kipárolgó nedvesség, ha mégis szükséges volna egy kis folyadékpótlásra, az mindig langyos legyen.
  • Használat után várjuk meg, míg kihűl, csak utána tisztítsuk. Tisztításához mosószert ne használjunk, sóval dörzsöljük át, és öblítsük le vízzel. Makacsabb vagy erősebb szagú szennyeződések esetén ecetes vízzel töltsük meg a tálat, dugjuk 1 órára a sütőbe, majd sóval dörzsöljük át és öblítsük le alaposan.
  • Jól szárítsuk ki, mielőtt eltesszük a konyhaszekrénybe.

Még több római tál recept itt >>

Csülök cserépedényben sütve

Egy karácsonyi vásáron találtam ezt a mázas cserépedényt, amely nagyon megtetszett, és azóta már sok finomságot készítettem el benne. Szeretem, mert csak bepakolok mindent, és a ...

Görög muszaka eredeti recept alapján

Ha nincs időnk, el se kezdjük...:) Több mint huszonöt éve élek egy görög szigeten, gondoltam felteszem az eredeti muszakát is. :) Persze én egy kicsit diétásabban csinálom, az a sok ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...