Mindeddig rosszul készítetted a krumplipürét, de ez most megváltozik

A legtöbben utólag tesszük hozzá a vajat és a tejet (vagy tejszínt) a krumplihoz. Lehet, hogy ez most változni fog...

Talán nem túlzás azt írni, hogy a krumplipüré a világ legegyszerűbben elkészíthető, és az egyik legnépszerűbb körete. Csak meg kell hámozni a krumplit, megfőzni, összetörni, kis vajjal, tejjel vagy tejszínnel esetleg egyéb összetevőkkel megbolondítani. Eddig mind így ismertük.

Tyler Florence, a Food Network séfje viszont újrafogalmazta a krumplipürét.

Az amerikai szakács szerint a tökéletes krumplipüré titka, hogy azt nem vízben, hanem vajjal összekevert tejszínben főzzük ki.

Miután a krumpli megpuhult, össze kell törni, és visszaforgatni a főzőlébe. Így sokkal krémesebb és ízesebb ételt kapunk.

Ezeket ajánljuk a krumplipüré mellé:

A séf javaslata az is, hogy már a főzés során érdemes fűszerezni a tejszínt kis fokhagymával, rozmaringgal, zsályával esetleg kakukkfűvel, amik igazán különleges ízt kölcsönöznek majd a pürének. A módszer egy próbát biztosan megér.

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Popsugar.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek