Talán nem túlzás azt írni, hogy a krumplipüré a világ legegyszerűbben elkészíthető, és az egyik legnépszerűbb körete. Csak meg kell hámozni a krumplit, megfőzni, összetörni, kis vajjal, tejjel vagy tejszínnel esetleg egyéb összetevőkkel megbolondítani. Eddig mind így ismertük.
Tyler Florence, a Food Network séfje viszont újrafogalmazta a krumplipürét.
Az amerikai szakács szerint a tökéletes krumplipüré titka, hogy azt nem vízben, hanem vajjal összekevert tejszínben főzzük ki.
Miután a krumpli megpuhult, össze kell törni, és visszaforgatni a főzőlébe. Így sokkal krémesebb és ízesebb ételt kapunk.
Ezeket ajánljuk a krumplipüré mellé:
A séf javaslata az is, hogy már a főzés során érdemes fűszerezni a tejszínt kis fokhagymával, rozmaringgal, zsályával esetleg kakukkfűvel, amik igazán különleges ízt kölcsönöznek majd a pürének. A módszer egy próbát biztosan megér.
...ezeket láttad már?
Ezeket olvastad már?
Így készül Gordon Ramsay szerint a tökéletes steak
Gordon mindent tud - lehet utálni a stílusát, de főzni azt tuti, hogy tud. Ha steak-et sütnél otthon, és érdekel az ő bevált módszere, ezt nézd!
Brecz JuditTévedsz, ha azt hiszed, már minden gyümölcspucoló trükköt ismersz
A dinnye Ilyetén megbontása és a narancsos trükk a kedvencünk! Nektek?
Brecz Judit8 tanács, amit egy profi szakács is megfogadna, mielőtt nekilát...
Te az vagy, aki durrbele kezd neki a főzésnek esténként, csapongva-kapkodva, vagy nekikészülsz előtte rendesen? Az utóbbit tanácsoljuk, a következők miatt...
Brecz JuditLehet, hogy eddig rosszul etted a kukoricád? Ettől a trükktől...
Itt egy módszer arra, hogyan kerülheted el, hogy a kukoricaszem héja a fogaid közé ragadjon.
Fenes Gábrielvia Popsugar.