Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád

A chips az egyik legnépszerűbb snack, de a zacskós ropogtatnivaló nem feltétlenül túl egészséges. Ha mégsem szeretnél róla lemondani, akkor a megoldás, hogy te magad készíted el otthon...ezzel a mikrós trükkel nem is nagy mutatvány!

Miután a TikTok megmutatta, hogyan is kell használni rendeltetésszerűen a krumplihámozót, és hogy miként lehet villámgyorsan megpucolni a krumpliszemeket, most egy pofonegyszerű és zseniális receptötlettel segítenek, hogy mit csinálj a meghámozott szemekkel: chips a mikróban.

Elérkezett a mikrós chips ideje, és könnyebben elkészítheted, mint azt gondolnád

Filmezéshez, baráti összejöveteleken, egy hosszú nap után – a chips minden szituációban jól jön csipegetéshez, nehéz neki ellenállni, de a szíve mélyén mindenki tudja, hogy nem nevezhető épp egészséges snacknek. Kis megnyugvást jelent, hogy a bolti verzióval szemben a házi chips-nél te magad tudod kontrollálni a hozzávalók mennyiségét és minőségét, de azt meg macerás elkészíteni. Szerencsére itt a TikTok, ahol az öntöttvas serpenyőben olvasztott krumpli után egy felhasználó azt is megmutatta az amatőr közönségnek, hogy miként lehet a mikróban chipset készíteni.

@twochefsandaknife

Didn’t feel like doing a voice over #potatochips #caloriedeficit #airfryer #foodtiktok #asmr

♬ original sound - twochefsandaknife

A Two Chefs One Knife alkotóinak videója szerint először is fogd a krumplikat (vagy krumplit, attól függően mennyi chips-re van szükséged), és vágd egyenletes, vékony szeletekre. Ha ez megvan, áztasd egy nagy tál hideg vízbe őket.

Ezután fogj egy papírtörlőt, és tedd a mikró forgótányérjára. Helyezd rá a krumpliszeleteket, sózd, borsozd őket ízlés szerint (akár paprikapor is mehet rájuk).

Ezután már csak meg kell őket sütni a mikróban.

Hogy mennyi időt vesz ez igénybe?

Az a mikród teljesítményétől függ, egy 800 W-os készülékben nagyjából hat perc elegendő, de érdemes szemmel tartani a folyamatot.

Ennyi, kész is a házi chips, kezdődhet a nassolás!

Forrásunk volt


Még több chips, amit imádtok, itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...