Ezzel a sószóróval mikroműanyagokat juttatsz az ételbe

Bár tény, hogy praktikusak ezek a fajta sószórók, sajnos mikroműanyagokat juttathatunk velük az ételünkbe.

Már a kereskedelmi forgalomban kapható konyhasók többségében is van mikroműanyag. Egy osztrák teszt 10 vizsgált termékből 7-ben kimutatta a 0,05 és 0,5 milliméter közötti átmérőjű műanyagrészecskék jelenlétét – hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.

Ezzel a sószóróval mikroműanyagokat juttatsz az ételbe

Mint a tesztből kiderült, a legtöbb probléma a „darálós” konyhai sókkal van, hiszen az őrlés során mikroműanyag kerül a sóba.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók szervezetébe a lehető legkevesebb mikroműanyag kerüljön, nem javasoljuk a műanyagból készült, eldobható fűszermalmok használatát. Ezek helyett inkább egy rozsdamentes acélból készült, újratölthető változat beszerzését ajánljuk

– javasolták a vizsgálatot végző szakértők.

Más sóval is probléma akadt

A vizsgálatok során kiderült, hogy a tengeri só is sok mikroműanyagot tartalmaz, amit azzal magyaráznak a kutatók, hogy a sókristályokat a már eleve műanyagrészecskékkel szennyezett tengervízből szűrik ki.

Ebből is látszik, hogy amíg nem sikerül gátat szabni a természetbe kerülő műanyagmennyiség folyamatos növekedésének, addig számítani kell arra, hogy a mikroműanyagok valamilyen formában az asztalunkra is kerülhetnek

– idézte a tanulmányt a Rizikometer.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...