A tuti módszer, amivel egyenletesen melegszik fel az étel a mikródban

Viszlát, szottyadt, át nem melegedett tészta: a TikTok a mikrózáshoz is tud egy hatékonyabb módszert, mint a megszokott, amivel ráadásul teljesen egyenletesen melegszik majd fel az ételed.

A TikTok videómegosztó úgy tűnhet, hogy csak a táncos-tátogós videókról szól, mostanra azonban az életmentő és meghökkentő konyhai trükkök kifogyhatatlan forrása lett. A palacsintakészítés radikálisan új módjától a tökéletes tükörtojáson át a krumplipucolásig számos területen tanulhattunk újat a TikTok-videóknak köszönhetően. A szemeteszsák után pedig most a mikróról derült ki, hogy egész életünkben rosszul használtuk, ami a melegítést illeti.

Persze elméletben a megmaradt ételeket akár a tűzhelyen is meg lehetne melegíthetni, de valljuk be, a leggyorsabb bedobni a mikróba, hogy átmelegedjen a vacsora. Csakhogy ennek a gyorsaságnak megvan a hátulütője, hiszen sosem lesz olyan az étel, mint a frissen készült. Nos, ezzel az egyszerű trükkel búcsút inthetsz a szottyadt tésztának.

A @howdoesshe nevű TikTok-felhasználó mutatta meg a mikró használatának megfelelő módját: ahelyett, hogy az ételt egy halomban tolnád be a mikróba, rendezgesd el egy kis gyűrűben, úgy, hogy középen legyen egy lyuk. Ez elősegíti, hogy egyenletesen melegedjen fel az étel, és ne maradjanak hideg részek benne, és egy-két perc alatt jó forró lesz az ebéded, vacsorád.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...