Mignon háromféle színben és ízben, ahogy a majom kinyomta

Mignon, a gyermekkori kedvenc sütink. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik ízben a legjobb, sőt, nem is lehet, éppen ezért egyből 3félét kell készíteni belőle. Mutatjuk, hogyan csináld természetes színezékekkel!

Ha mignonra keresel a neten, és feltehetően sok külföldi oldalt látogatsz, akkor először nem a mi kis sütikénk jelenik meg, hanem egy filet mignon, vagyis a marhának a legbecsesebb „falatkája”, egy szépen vágott bélszínszelet. Ennek vajmi köze van a krémes, fondantmázas süteménykockákhoz, ha mégis összefüggést szeretnénk találni, talán annyit említhetünk, hogy egy jófajta steak után egy még jobb mignon elég pöpec választás, ha mondjuk nem nyáron a bikiniszezonban fogyasztjuk!

Fondant

Ez egy folyékony cukormáz, ami hűtésre megkeményedik, vigyáz a sütire, hogy ne száradjon ki, szép, fényes külsőt ad neki, az egyszerű, krémes, vajas piskótát egy magasabb, mondhatni előkelő szintre emeli. Itt most elkészítettem egy alap fondantot, amit aztán kakaóval, céklaporral és kurkumával színeztem, de lehet természetes ételszínezéket is használni, ha valaki félne, hogy más íze lesz a bevonatnak például a céklaportól. Megnyugtathatom, ezeket a természetes alkotókat olyan kis mértékben használjuk, hogy csak a színüket adják a desszerthez, az ízük titokban marad. Cserébe semmi sem kerül a szervezetünkbe, amire nincs szükségünk.

Alaptészta

Vajas piskóta a legjobb választás, hiszen jól bír minden megpróbáltatást. A vajas krémekkel jól harmonizál, nem szívja magába túlságosan azokat, és nem is szárad olyan könnyen ki. Egy sima piskóta túl puha, hajlékony lenne, a krémtől még tovább puhulna, így a mázazásnál akár szét is eshetne.

Érdemes ezeket is úgy színezni, ahogy a fondantot, a citromos mignonhoz kurkumával, a puncsoshoz céklaporral és a csokishoz kakaóporral.

Krém

Tartósságban a vajkrém lehet a befutó választás. Míg a puding nem bírná a kiképzést, a vajas krém olyan szépen megkeményedik a hűtőben, hogy szenzációsan lehet szeletelni a tésztával, szuper mignonkockákat tudunk vágni belőle.

Mignon

Itt most csak háromféle ízben ismerhettétek meg a mignont, de ennél sokkal több arca van. Legközelebb készítsétek el kókuszos, epres, málnás, kivis és leginkább kávés formában! Az alaptészta jó bármilyen ízhez, a vajkrémbe keverhető bármilyen gyümölcs vagy gyümölcs szirup, ez esetben a cukormennyiségen lehet csökkenteni, végül a fondantot is színezhetjük bármilyenre. A kvis-málnás-kókuszos hármas lesz a mi választásunk legközelebb: piros-fehér-zöld, úgyhogy, ha korábban nem, augusztus 20-án meglepem vele a családot.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk