Miért az ősz a legjobb időszak a fogyásra?

Eljött a tökéletes idő arra, hogy testünkre, egészségünkre, erőnlétünkre koncentráljunk. 

Ugye, hogy nem lehet nem szeretni az őszt? A ropogós esték és hajnalok friss levegője, a színesen pompázó falevelek hada, a sütőtök csábító illata csodálatossá varázsolják ezt az évszakot. A hűvösebb napokon szeretünk behúzódni, meginni egy jó meleg teát vagy kávét, elmajszolni egy kellemes süteményt. Ezzel mindaddig nincs is baj, amíg figyelünk a testünk jelzéseire és egészségesen táplálkozunk, valamint rendszeresen mozgunk.

Azoknak, akik fogyni szeretnének, ugyancsak csodás finomságokat tartogat az ősz. Számos friss zöldség és gyümölcs elérhető ilyenkor, széles ízvilágot tárva elénk.

Hajrá, ilyenkor a legjobb mozogni!

Van egy jó hírünk azoknak, akik most kezdenek életmódváltásba. Ugyan első körben nem gondolnánk, de valójában nincs is tökéletesebb alkalom arra, hogy sportoljunk, mint az ősz. Az időjárás például a legjobb: vége a nyári kánikulának, nem olvadunk el a napon, és nem kell állandóan a hűsítőkre gondolni. Hideg sincsen még, nem esik a hó, nem csúszkálunk a jégen. A kinti hőmérséklet ősszel napközben ideális a futáshoz. Azoknak, akik nem a szabadban szeretnénk edzeni, érdemes ősszel terembe vonulniuk. A GYM-ek ilyenkor kevésbé zsúfoltak, és a csoportos órákon is nagyobb eséllyel jut hely bárkinek.

A nyár tele van programokkal, rendezvényekkel. Ezeken a rendezvényeken pedig nagy eséllyel csábító ételek is akadnak szép számmal. Így, ősszel viszont elcsendesedik minden, a kísértések csillapodnak. A hétköznapi rutin rendszert hoz az életünkbe, ez a rend pedig segítség lehet abban, hogy az egészséges életmód jegyében változtassunk az étrendünkön és beiktassuk az életünkbe a sportot is.

Lassan, okosan

Ilyenkor ősszel nem sürget semmi, nem nyomasztó a nyár közeledése sem, ha épp felszaladt a bikinialakunkra pár kiló. Nem kell bugyuta villámdiétákkal kizsákmányolni a testünket. A jól megalapozott diéta és edzésterv hosszú távon hoz majd eredményeket. Arról nem is beszélve, hogy karácsonyra már olyan céltudatosak lehetünk, hogy meg sem kottyan majd ellenállni az ünnepi kalóriabombáknak, és inkább önként választjuk egészséges finomságokat.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...