De miért kell mindig enni a moziban, tényleg, miért?

Mióta eszünk a mozikban? És tulajdonképpen minek? Miért nem lehet kibírni egy (komoly) filmet kaja nélkül? És ha már muszáj, miért a legzörgősebb fajtákat árulják a mozik?

Ezt a cikket egy megrögzött mozibanevés-ellenes írja - bevallom, rettentően idegesít, közhelyeket tudok csak mondani, de minden idegesít benne

  • zörög
  • csörög
  • ropog
  • kizökkent
  • túl közel halllom másrágását magam mellett, rég rossz
  • leesik
  • kiborul
  • büdös

Íme pár példa:

Nachos grande

Másik felem egyik kedvenc étele, az ő kérésére osztom meg veletek ezt a receptet. Ő egymagában főétel helyett eszi meg ezt az adagot, elméletileg ez egy előétel kb 3-4 embernek javasolom ...

Házi popcorn Amytől

Nem bízom a bolti pattogatott kukoricákban, és a mikróban sem pattog ki valami jól, így a Párom meglepett ezzel a házi készítésű popcorn-nal. Nagyon finom, és ebben legalább tudom, hogy ...

Chips a sütőből

Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő ...

de az ELV az, amit végképp nem értek:honnan ered maga az ötlet, hogy a moziban MÁRPEDIG ENNI KELL?

Ha jól rémlik, kiskorunkban ('80-'90-es évek) nemigen volt erre lehetőség, és tök jól megvoltunk nélküle.Nyilván a kereskedelmi tévék és a nyugati szokáskultúra tehet mindenről: elég egyértelmű emlékem, ahogy egy új világ nyílt meg, mikor 1997-től, mivel:

a kereskedelmi televíziózás kishazánkban 1997-ben kezdődött

a filmeket, amiket még gyerekként is civilizált ember módjára egy ültő helyünkben néztünk végig - IGEN, volt másfél órányi szabad, egybefüggő agyi kapacitásunk, és még ebédelni/vacsorázni sem közben akartunk - ELKEZDTÉK MEGSZAKÍTANI A REKLÁMBLOKKOK.

És elkezdtünk enni az üres percekben. Aztán behordtuk a kaját a tévé elé.

És elkezdtünk enni a mozikban is. Multiplexek, popcorn, csokik, kóla, nachos - minden jött, ránk ömlött a fogyasztói kultúra, a cukor és zsír, és belénk nevelődött szépen, hogy egészen normális, hogy még a Schindler listájára is popcornnal kell beülni.

A legrosszabb az egészben, hogy alattomosan szokunk hozzá, és már teljesen alapnak tartjuk, hogy mindig enni kell valamit.

Azt nem is mondom, hogy egy főre jeggyel együtt saccperkábé 3-4000 Ft-ra jön ki egy jegy + nasi kombó. Akkor ezt szorozd be, ha 4-en vagytok.

Bónusz legrosszabb mellékhatás: azon kaptam magam - és rengeteg megegyező véleménnyel találkoztam - , hogy ahhoz, hogy elviseljem, hogy körülöttem úgyis mindenki enni fog, nem elég, hogy ritkán megyek moziba. Én is inkább eszem valamit, mert úgy feleannyira zavar mások zörgése. Fel kellett, hogy adjam a harcot. De a vizet nem cserélem kólára. És ha lehet, egy csokival elintézem a dolgot.

Néhány csöndesebb házi rágcsa:

Magropogós

Nassolni való, ha rágcsálni való kellene, akár egy fogyókúrában vagy életmódváltásban. Nagyon gyorsan elkészíthető.

Ja, amúgy:

egy dobozos kóla körülbelül 6 teáskanálnyi, egy kis adagos mozis kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...