Miért kell kipróbálnod a tejfölt sütéshez is? Mutatjuk!

Tejfölt a sütéshez? Mesélünk róla egy kicsit, hogyan használd életed legjobb süteményeihez!

Ha a tejföl nem lenne önmagában is csodálatos találmány, akkor gondolj bele, hogy milyen isteni, puha, gazdag textúrákat eredményez, ha a sütiben tejfölt vagy tejszínt használsz. Sajttortákhoz is alapanyag, húsételekhez, főzelékekhez is, de mi is tulajdonképpen ez az isteni krémes, zsíros tejtermék?

Sütőben sült túrógombóc

A hagyományos túrógombóc kicsit átdolgozva: sütőben készült, puha, tejfölös mártással összesütött gombóccsodák. Ha szeretitek a túrógombócot, egyszer muszáj így is ...

Mi is a tejföl?

A tejföl lényegében zsíros tejszín, aminek savanykás ízét a laktózsav biztosítja, és amire olyan sokan érzékenyek mostanában. A benne lévő zsír biztosítja, hogy a sütemény puha, gazdag, nedves tésztájú legyen.

De hogyan süss tejföllel?

A tejföl az egyik legzsírosabb tejtermék, ezért jól sejted, az egyik legfinomabb is, amivel fokozhatod a sütik élvezeti értékét. Ez a zsírtartalom extra nedvességérzetet, gazdag, gyengéd ízt ad bármilyen édességnek, a legpuhább tészták is így készülnek. Ha tudományosan közelítjük meg, akkor ennek az az oka, hogy bármilyen zsír, legyen az tejszín vagy vaj, lerövidíti a lisztben található gluténszálakat, ez pedig mennyei textúrák elkészüléséhez vezet. Nálunk 12 és 20 százalékos zsírtartalommal kaphatóak a tejfölök, de ha piacra mész, akkor akár 30-35 százalékoshoz is hozzájuthatsz!

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

Nagyon kedveljük a rizskoch-ot, amolyan gyerekkori emlék - eledel ez is. Pedig az óvodai, iskolai variációk, emlékszem mindig szárazak voltak, olykor még kemény is volt benne a rizs..., de ...

Milyen receptekben használd?

A tejfölt nyugodtan használhatod sajttortákban, pitékhez készülő krémekben, vajkrémekben, a legegyszerűbb sütemények tésztájának alapanyagaként. Könnyen helyettesítheted vele a receptekben a zsíros, teljes tejet vagy a tejszínt - teljesen megállja a helyét alternatívaként. Gyümölcsös és csokis tetejű pitékhez elmondhatatlanul finom. Szóval ne csak a csirkepörkölt gazdagítójaként gondolj a tejfölre!

Mi lehet helyette?

Ha mégsem tejfölöznél, akkor a teljes, zsíros natúr joghurtot, a creme fraiche-t ajánljuk, esetleg a különböző növényi főzőkrémekkel is próbálkozhatsz. Szuper tipp, hogy zsíros tejhez adj pár csepp citromot vagy ecetet, hagyd így állni, és pár perc múlva a tej sűrűsödését fogod tapasztalni. Nem lesz ugyanaz, mint a tejföl, mert a zsírtartalom és az állag eltérnek, de ennek a trükknek működnie kell!

New York cheesecake

A New York-i krémsajttortát bátran ajánlom annak is, aki az amerika konyhával szeretne megismerkedni, de annak is, aki csak egy gyors, különleges, de könnyen elkészíthető desszerttel ...

Ezeket olvastad már?

via FoodandWine

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!