A Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével nyitott újra a pesti belváros legendás étterme, a Fricska. A Dob utcai étterem a világjárvány idején zárt be, írja a Travelo oldala.
A korábbi koncepció alapján szeretnék működtetni az egységet
A budapesti étterem egyedüli tulajdonosa, Giczi Andor a korábbi koncepció szerint kívánja működtetni a vendéglátóhelyet, vagyis nap közben folyamatosan változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonális ajánlattal várják majd a vendégeket.
Ez a típusú vendéglátás szerintem hiánycikk, és nem csupán Budapesten, hanem az egész országban. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnénk, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt
– mondta Koppány Levente, aki séfpatronként csatlakozik a Fricskához.
Koppány Levente séfpatronként csatlakozik a Fricskához
Koppány Levente feladatai között elsősorban nem a főzés, hanem az árurendelés, a beszállítókkal való tárgyalás, a csapat koordinálása és a menüírás szerepel majd.
Ám prioritása továbbra is Magyarország első csillagos gasztronómiai helyszíne, a Costes lesz.
A Fricska egyébként a bezárás előtt Bib Gourmand-minősítésben részesült, ami a kiváló ár-érték arányú éttermeket gyűjti össze. A most újra nyitott étterem célja, hogy visszaszerezze ezt a címet, amellyel jelenleg egyetlen budapesti vendéglátóipari egység sem rendelkezik – írja a cikk.
Címlapfotó: Fricska 2.0 / Facebook
Még több friss hír: