Michelin-csillagos séf segíti a most újranyíló fővárosi éttermet

Az újonnan csatlakozott Michelin-csillagos séf feladati közé tartozik majd a csapat koordinálása és a menüírás.

A Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével nyitott újra a pesti belváros legendás étterme, a Fricska. A Dob utcai étterem a világjárvány idején zárt be, írja a Travelo oldala.

Michelin-csillagos séffel nyitott újra a híres budapesti étterem / Forrás: Fricska 2.0 / Facebook

A korábbi koncepció alapján szeretnék működtetni az egységet

A budapesti étterem egyedüli tulajdonosa, Giczi Andor a korábbi koncepció szerint kívánja működtetni a vendéglátóhelyet, vagyis nap közben folyamatosan változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonális ajánlattal várják majd a vendégeket.

Változó ebédmenüvel, este krétatáblás, szezonális ajánlattal készülnek

Ez a típusú vendéglátás szerintem hiánycikk, és nem csupán Budapesten, hanem az egész országban. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnénk, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt

– mondta Koppány Levente, aki séfpatronként csatlakozik a Fricskához.

Koppány Levente séfpatronként csatlakozik a Fricskához

Koppány Levente feladatai között elsősorban nem a főzés, hanem az árurendelés, a beszállítókkal való tárgyalás, a csapat koordinálása és a menüírás szerepel majd.

Ám prioritása továbbra is Magyarország első csillagos gasztronómiai helyszíne, a Costes lesz.

A Fricska egyébként a bezárás előtt Bib Gourmand-minősítésben részesült, ami a kiváló ár-érték arányú éttermeket gyűjti össze. A most újra nyitott étterem célja, hogy visszaszerezze ezt a címet, amellyel jelenleg egyetlen budapesti vendéglátóipari egység sem rendelkezik – írja a cikk.  

Forrásunk volt.

Címlapfotó: Fricska 2.0 / Facebook


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...