3 magyar, Michelin-csillagos séfet jelöltek a világ legjobbja címre

Eddig példátlan módon 3 magyar Michelin-csillagos séf is a jelöltek közé került a szeptember végén Madridban megrendezett Best Chef Awards gálán.

Idén Madridban rendezték meg a The Best Chef Awards díjátadó gálát. A neves gasztronómiai eseményt immáron hatodik éve tartják, ebben az évben pedig – eddig példátlan módon – három ismert és elismert Michelin-csillagos magyar séf is a jelöltek között volt.

Ahogy arról a Dining Guide beszámolt, hazánkat idén Szulló Szabina (Stand), Sárközi Ákos (Borkonyha,Textúra) és Tóth Szilárd (SALT) képviselte, a SALT séfje pedig az idei gála helyszínére, Madridba is ellátogatott.

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT étterem séfje

Szilárd a Dining Guide-nak elmondta, hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy olyan séfekkel vonulhatott a vörös szőnyegen, mint Massimo Bottura, Alex Atala, Ana Roš vagy éppen Joan Roca.

A legnagyobb megtiszteltetés, hogy harmadmagammal jelöltek minket Magyarországról a Top 100-as listára, és jelen lehettünk egy ilyen rangos eseményen. A meghívott gasztroújságírók ismerték és érdeklődtek a Salt iránt, szeretnék kipróbálni a „Salt-élményt”, ami egy nagyon jó visszaigazolás arra, hogy jól haladunk, hogy bekerüljünk a vérkeringésbe

– nyilatkozta a gasztronómiai portálnak hozzá a Michelin-csillagos Tóth Szilárd.

A The Best Chef díj 100 jelöltjét igen gondosan választják ki. Első körben egy 200 jelöltből álló szűkített listát az előző évi 100 legjobb és 100 új séf alkotja. Az új jelölteket egy 150 főből – újságírókból, gasztrobloggerekből, kritikusokból és fotósokból – álló szakmai csoport választja ki, akik folyamatosan járják a világ éttermeit a legjobb és legújabb ötleteket kutatva. Az áprilisban kiválasztott 200 jelöltet végül egy TOP 100-as listára csökkentik. A díjátadó célja egyesíteni a gasztronómia világának főszereplőit, díjazni azokat, akik kreatívan és innovatívan gondolkodnak a szakmában, és akik nemcsak a legjobb minőségű ételeket készítik, de a társadalomra is képesek pozitív hatást gyakorolni a konyhán, a főzésen keresztül.

Idén végül ismét a tavalyi nyertes, a spanyol származású, három Michelin-csillagos séf, David Muñoz nyert. Ahogy a Dining Guide idézi az indoklást, David „úttörő és kreatív kalandor”, aki folyamatos meglepetéseket okoz a főzéshez való egyedi hozzáállásával, amelyet ő maga brutálisnak nevez. Az idei második helyezett a dán René Redzepi, a harmadik pedig Joan Roca lett.

Forrásunk volt.

Címlap: Facebook/ SALT Budapest


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...