Ez a 7 magyar étterem lehet esélyes idén a Michelin-csillagra

Ősszel várható a világhírű Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványa, a Main Cities of Europe. A hamarosan megjelenő publikációban jó eséllyel kapnak majd helyet magyar éttermek is, a Fine Dining gasztronómiai magazin összegyűjtötte azt a 7 helyet, amelyek 2021-ben jó esélyekkel indulnak a Michelin-csillagért.

Bár az idei év rengeteg megpróbáltatás elé állította a magyar vendéglátást, remélhetőleg egy rossz korszak végére értünk, mely után a minőségi magyar éttermek és vendéglátóhelyek megújult erővel vághatnak neki a jövőnek. Mint minden évben, idén is számíthatunk a Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványának megjelenésére, a Main Cities of Europe pedig remélhetőleg több jó hírrel is fog szolgálni a magyar gasztronómia szerelmeseinek. A Dining Guide összegyűjtött hét olyan hazai éttermet, amelyek idén esélyesek lehetnek a Michelin-csillagra.

Laurel étterem – Kertész utca

Mede Ádám, a Laurel Budapest séfje idén második alkalommal kapta meg a Dining Guide az Év ifjú Séftehetségének járó díját, a kertész utcai Laurel étterem pedig töretlen sikerrel halad előre a magyar gasztronómia világában. Tavaly a Laurel már megszerezte a Michelin Plate nevű minősítést – amely egyfajta előszobája a Michelin-csillagnak, így nem kizárt, hogy Mede Ádámék idén még nagyobb elismeréssel gazdagodhatnak.

Rumour by Rácz Jenő

A jó dolgokra várni kell! Rácz Jenő csaknem másfél évnyi várakozást követően május elején nyitotta meg első saját éttermét, a Rumour Bar & Restaurant-ot. Az ország első, “Chef’s table” - koncepcióval működő fine dining étteremébe pedig egyáltalán nem könnyű bejutni, a nyitás óta ugyanis szinte minden este teltházzal működik a belvárosban található vendéglátóhely. A Sanghajban Michelin-csillagot szerzett fiatal séf példája jól mutatja, hogy a fine dining műfaj már nem csak külföldi vendégkörrel lehet sikeres, a Rumourt ugyanis eddig javarészt a magyar közönség töltötte meg.

Pasztell étterem

A Bajcsy-Zsilinszky úton található Pasztell étterem idén második helyen végzett a Fine Dining TOP 10-es listáján, az Erdei János séf által működő konyha pedig az elmúlt időszakban teljesedett ki igazán. A Pasztell az egyetlen olyan hazai étterem, melynek 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari a résztulajdonosa. A Pasztell Étteremben az adagok fine dining ellenére inkább a bisztrós irányba mozdulnak, az ízek kiműveltek, néhol nosztalgikusak, máshol a jövőbe tekintenek.

Essência Restaurant by Tiago & Éva

Tiago Sabarigo mintegy öt éven keresztül vezette a Michelin-csillagos Costes Downtown konyháját, a portugál séf azonban saját útját választva csaknem másfél évvel ezelőtt nyitotta meg éttermét, az Essência-t. A portugál konyha remekei kiváló minőségben, egy nagyon barátságos és mégis elegáns étteremben kelnek életre Tiago kezei alatt, a fine dining étterem sikerét pedig még a koronavírusnak sem sikerült megtörnie, sőt! A Dining Guide írása alapján Tiago és Éva láthatóan magabiztosan teljesíti a Michelin Guide által előírt sztenderdeket ahhoz, hogy esélyesek legyenek a csillagra.

Textúra

A Borkonyha testvérétterme már 2019-es nyitásukat követően megkapta a Michelin Plate-minősítést, azóta pedig töretlenül tudott működni még a koronavírus ellenére is. A Sas utcai étteremben - csak úgy, mint a Borkonyhában többek között Sárközi Ákos executive séf felel az emlékezetes ízvilágú és küllemű ételekért, így nem kizárt, hogy a belvárosi étterem szintén a Michelin-csillag egyik nagy várományosa.

SALT Budapest

A Tóth Szilárd, Boldizsár Máté megálmodta SALT Budapest étterem neve egybeforrt a tradicionális magyar konyha alapjain nyugvó fine dining ételkölteményekkel. A magyar gyökerek és ízek állnak a középpontban: a hús családi gazdaságból származik, a vadon élő hazai (gyógy)növényeket a séf kézzel válogatja, az étterem csapata pedig estéről estére gondoskodik arról, hogy a vendégkör minőségi, látványos és ízletes ételeket kóstolhasson meg.

Arany Kaviár

Az Arany Kaviár 2020-ban vált felnőtté, a Vár alatti Ostrom utcában található étterem ugyanis tavaly töltötte be 30. évét. Ez azonban nem jelenti, hogy leragadtak volna a tradicionálisnál, épp ellenkezőleg, az előremutató szemléletmód tette valódi fogalommá a helyet. Nyíri Szása és Molnár Attila bizonyítékul szolgálnak arra, hogy egy igazán jó étterem még sok év elteltével is képes megújulni.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlap: Essenciarestaurant.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...