Mi legyen a kamrádban?

Mostanában kevés időt töltök otthon, de ha hazaesek este vagy betoppan valaki és kajára van szükség – bolt pedig sehol a közelben –, akkor valami megoldást kell találni!

Ilyen helyzetekre tartok itthon különböző, jól eltartható élelmiszereket. Persze liszt, tojás, rizs mindig van itthon. De ezek sajnos gyakran kevésnek bizonyulnak…

Tésztákhoz, rizsekhez

Habár pont tegnap szembesültem vele, hogy tészta épp nem volt itthon – ez igen ritka eset. Persze ezt is megoldottam, valahogy csak összehoztam a sáfrányos spagettim. De üveg-, illetve rizstésztának mindig kell itthon lennie, ha nincs, képes vagyok pánikba esni. Ilyenkor elrohanok a Fővám téri ázsiai boltba, és jól bespájzolok. Innen szoktam beszerezni a fafül-, illetve más egyéb szárított gombákat is, ezek is nagy kedvenceim.

Pirított hagymás sült üvegtészta

Már korábban megvettem az üvegtésztát, hogy majd kitalálom mi lesz belőle. Ma elkészítettem a Bundás csirkefalatokat gyömbéres-chilis mázban (mely megtalálható a receptjeim között), ...

Szingli vacsik: sáfrányos tészta 2 főre >>

A gyökérzöldségek szintén jól elállnak, és a szójaszósz, meg az édes chili is. Ebből már pillanatok alatt össze tudok ütni egy finom és egészséges wok ételt. Ezeket feldobhatjuk még konzerv bébi zöldségekkel. Sokan tartózkodnak ezek fogyasztásától, de, mint ahogy már korábban megírtuk, sajnos ezekhez másképp nemigen juthatunk hozzá.

Ne csak magadat hűtsd, a fűszereidet is! >>

Én bevallom, a konzerv gombát sem vetem meg. Na, jó, nem fogyasztom túl nagy rendszerességgel, de az állaga miatt valahogy kifejezetten kedvelem, tésztákhoz, illetve rizottókhoz is remek.

Thai tészta

Valószínűleg ez az étel is annyira "thai", mint amennyire az itthoni kínai éttermek kínálata "kínai", de ezzel együtt nagyon finom. Akkor kísérleteztük ki ezt a receptet, mikor a thai ...

Friss kontra konzerv >>

Ha tésztákban gondolkodunk, rengeteg olyan dolgot tudunk hozzájuk passzolni, amelyek jól elállnak. Fokhagyma, olívaolaj, szárított paradicsom és parmezán. Hát van ennél egyszerűbb és finomabb spagetti?

Napon szárított paradicsom pesto

Sok olasz receptben használnak paradicsomos pestot. Ez nagyon izgalmassá, finommá teszi az ételeket, sokoldalúan felhasználható. Egy gond van vele, hogy a bolti változatot aranyárban mérik. ...

A sűrített paradicsom szintén jó választás az otthoni bespájzolásra. Olcsó és rengetegféle ételhez felhasználhatjuk. A tésztaszószok mellett például pizzaalaphoz. És ha már pizza…

Spenótos pizza

Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. ...

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Instant élesztő

A hagyományos élesztő por alakú formája, amely a friss élesztő víztartalmának kivonásával készül – így hosszú ideig eltartható. Én még soha nem használtam, de eldöntöttem, hogy fogom, mert ha beesnek hozzám a barátok, mindig pizzáért könyörögnek. De ki tudja, legközelebb mikor esnek be? Ugyanarra használható, mint a friss élesztő, mindenféle kelt tészták elkészítéséhez. Cukrot és meleg tejet vagy vizet kell hozzáadni és máris hozzákezdhetünk a sütéshez.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...