Mi legyen a kamrádban?

Mostanában kevés időt töltök otthon, de ha hazaesek este vagy betoppan valaki és kajára van szükség – bolt pedig sehol a közelben –, akkor valami megoldást kell találni!

Ilyen helyzetekre tartok itthon különböző, jól eltartható élelmiszereket. Persze liszt, tojás, rizs mindig van itthon. De ezek sajnos gyakran kevésnek bizonyulnak…

Tésztákhoz, rizsekhez

Habár pont tegnap szembesültem vele, hogy tészta épp nem volt itthon – ez igen ritka eset. Persze ezt is megoldottam, valahogy csak összehoztam a sáfrányos spagettim. De üveg-, illetve rizstésztának mindig kell itthon lennie, ha nincs, képes vagyok pánikba esni. Ilyenkor elrohanok a Fővám téri ázsiai boltba, és jól bespájzolok. Innen szoktam beszerezni a fafül-, illetve más egyéb szárított gombákat is, ezek is nagy kedvenceim.

Pirított hagymás sült üvegtészta

Már korábban megvettem az üvegtésztát, hogy majd kitalálom mi lesz belőle. Ma elkészítettem a Bundás csirkefalatokat gyömbéres-chilis mázban (mely megtalálható a receptjeim között), ...

Szingli vacsik: sáfrányos tészta 2 főre >>

A gyökérzöldségek szintén jól elállnak, és a szójaszósz, meg az édes chili is. Ebből már pillanatok alatt össze tudok ütni egy finom és egészséges wok ételt. Ezeket feldobhatjuk még konzerv bébi zöldségekkel. Sokan tartózkodnak ezek fogyasztásától, de, mint ahogy már korábban megírtuk, sajnos ezekhez másképp nemigen juthatunk hozzá.

Ne csak magadat hűtsd, a fűszereidet is! >>

Én bevallom, a konzerv gombát sem vetem meg. Na, jó, nem fogyasztom túl nagy rendszerességgel, de az állaga miatt valahogy kifejezetten kedvelem, tésztákhoz, illetve rizottókhoz is remek.

Thai tészta

Valószínűleg ez az étel is annyira "thai", mint amennyire az itthoni kínai éttermek kínálata "kínai", de ezzel együtt nagyon finom. Akkor kísérleteztük ki ezt a receptet, mikor a thai ...

Friss kontra konzerv >>

Ha tésztákban gondolkodunk, rengeteg olyan dolgot tudunk hozzájuk passzolni, amelyek jól elállnak. Fokhagyma, olívaolaj, szárított paradicsom és parmezán. Hát van ennél egyszerűbb és finomabb spagetti?

Napon szárított paradicsom pesto

Sok olasz receptben használnak paradicsomos pestot. Ez nagyon izgalmassá, finommá teszi az ételeket, sokoldalúan felhasználható. Egy gond van vele, hogy a bolti változatot aranyárban mérik. ...

A sűrített paradicsom szintén jó választás az otthoni bespájzolásra. Olcsó és rengetegféle ételhez felhasználhatjuk. A tésztaszószok mellett például pizzaalaphoz. És ha már pizza…

Spenótos pizza

Pizza spinaci, vagyis a spenótos pizza az olaszok egyik kedvenc pizzája. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amire számítottam:). A tésztát kissé szabálytalan, rusztikus formájúra hagytam. ...

Jamie Oliver pizzája

Jamie szerint a pizza nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Nincs szükség rá, hogy túl sok mindennel megpakoljuk, mert akkor lesz a legfinomabb, ha kevés, de jó minőségű ...

Instant élesztő

A hagyományos élesztő por alakú formája, amely a friss élesztő víztartalmának kivonásával készül – így hosszú ideig eltartható. Én még soha nem használtam, de eldöntöttem, hogy fogom, mert ha beesnek hozzám a barátok, mindig pizzáért könyörögnek. De ki tudja, legközelebb mikor esnek be? Ugyanarra használható, mint a friss élesztő, mindenféle kelt tészták elkészítéséhez. Cukrot és meleg tejet vagy vizet kell hozzáadni és máris hozzákezdhetünk a sütéshez.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...