A tonhal jellegzetessége, hogy sokan szeretik, mert nagyon finom, így könnyen elfogy egy-egy étkezés alkalmával. De milyet vegyünk, mit készítsünk belőle? Sárdi Dani tippjei következnek.
halas tészta
Imádom a tonhalat! Nem lehet megunni ezt az ízkavalkádot, amit ez az étel nyújt. A halak királya méltón teljesít. Jó étvágyat! :)
Tonhalkonzerv mindig legyen otthon. Ha nincsen, nem tudunk
tonhalkrémet, -
salátát,
tonhalas spagettit vagy
tonhalas rakott patiszont készíteni. Nagyon finom és egészséges halfajta, de a jelenlegi előrejelzések szerint
sajnos már nem sokáig élvezhetjük, hiszen a kihalás szélére sodorhatja a túlhalászás. Szóval igyekezzünk, és tegyünk félre pár tonhalkonzervet az unokáinknak.
halas tészta
Beszereztem innen-onnan pár finom hozzávalót. A tönkölybúzalisztből készült spirelli tészta isteni finom, és a bazsalikomos kockázott paradicsomban sem csalódtam. Már a trieszti ...
halsteak
A recept ötlete egy olyan napon fogant meg amikor nem volt kedvem vásárolni menni és már a hűtőszekrény is üres volt.
halas tészta
Könnyen, gyorsan elkészíthető tésztaétel. Amíg a tészta fő, addig a többi hozzávalót is összeállíthatjuk.
Tonhalkonzervből készült receptek itt >>
Amikor vásároljuk, arra figyeljünk, hogy sokfélét árulnak belőle. Mindenképpen azt javaslom, hogy vegyük az olajosat még akkor is, ha a saját levében eltett állítólag egészségesebb (az olívaolajos jobb, finomabb mint a sima olajos).
halpástétom
Nézegettem a recepteket a neten, de valahogy mindegyikől hiányzott valami, így összedobtam, ami otthon volt, és isteni lett, bátran állíthatom!:)
tortilla
Az unalmas szendó reggelik vagy vacsorák helyett.
halkrém
Egy alternatíva a kenyérre, a vaj, felvágott, sajt, és a megszokott összeállítások helyett! Szinte pillanatok alatt elkészíthetjük, és igazán különleges, finom és kiadós ...
Tonhalkrém – ahány ház, annyi szokás
Kell hozzá: tonhalkonzerv, 20 %-os tejföl, mustár, só, bors, citrom, vöröshagyma. Esetleg: majonéz, kapribogyó, petrezselyem, kukorica.
Elkészítés:
- Vegyük a konzervet és ne öntsük le a levét, hanem ahogy van, zuttyantsuk be egy keverőtálba. Keverjük össze 1 evőkanál 20%-os tejföllel, egy kis mustárral, sóval, borssal, kevés citrommal és egy fél, apróra vágott vöröshagymával.
- Ez az alap, ezt lehet még fokozni egy kis majonézzel (ehhez viszont érdemes a halolajat használni), lehet bele tenni kapribogyót, petrezselymet. Szaporíthatjuk továbbá kukoricával.
- Kínálhatjuk pirítóssal, de salátára is tehetjük dresszing gyanánt, ez esetben célszerűbb, ha kicsit olajosabb, karakteresebb. Fejenként érdemes legalább fél konzervet számítani, mert nagyon finom és csak vita lesz a vége, ha túl keveset készítünk belőle.
Tonhalkonzervből készült receptek itt >>
{ CKÉP = 93579, 4 }