Mi készüljön a tonhalkonzervből?

A tonhal jellegzetessége, hogy sokan szeretik, mert nagyon finom, így könnyen elfogy egy-egy étkezés alkalmával. De milyet vegyünk, mit készítsünk belőle? Sárdi Dani tippjei következnek.

Tonhalkonzerv mindig legyen otthon. Ha nincsen, nem tudunk tonhalkrémet, - salátát, tonhalas spagettit vagy tonhalas rakott patiszont készíteni. Nagyon finom és egészséges halfajta, de a jelenlegi előrejelzések szerint sajnos már nem sokáig élvezhetjük, hiszen a kihalás szélére sodorhatja a túlhalászás. Szóval igyekezzünk, és tegyünk félre pár tonhalkonzervet az unokáinknak.

Tonhalas tészta 8. - citrommal

Beszereztem innen-onnan pár finom hozzávalót. A tönkölybúzalisztből készült spirelli tészta isteni finom, és a bazsalikomos kockázott paradicsomban sem csalódtam. Már a trieszti ...

Tonhalkonzervből készült receptek itt >>

Amikor vásároljuk, arra figyeljünk, hogy sokfélét árulnak belőle. Mindenképpen azt javaslom, hogy vegyük az olajosat még akkor is, ha a saját levében eltett állítólag egészségesebb (az olívaolajos jobb, finomabb mint a sima olajos).

Tonhalkrém chilisen

Egy alternatíva a kenyérre, a vaj, felvágott, sajt, és a megszokott összeállítások helyett! Szinte pillanatok alatt elkészíthetjük, és igazán különleges, finom és kiadós ...

Tonhalkrém ahány ház, annyi szokás

Kell hozzá: tonhalkonzerv, 20 %-os tejföl, mustár, só, bors, citrom, vöröshagyma. Esetleg: majonéz, kapribogyó, petrezselyem, kukorica.

Elkészítés:

  • Vegyük a konzervet és ne öntsük le a levét, hanem ahogy van, zuttyantsuk be egy keverőtálba. Keverjük össze 1 evőkanál 20%-os tejföllel, egy kis mustárral, sóval, borssal, kevés citrommal és egy fél, apróra vágott vöröshagymával.
  • Ez az alap, ezt lehet még fokozni egy kis majonézzel (ehhez viszont érdemes a halolajat használni), lehet bele tenni kapribogyót, petrezselymet. Szaporíthatjuk továbbá kukoricával.
  • Kínálhatjuk pirítóssal, de salátára is tehetjük dresszing gyanánt, ez esetben célszerűbb, ha kicsit olajosabb, karakteresebb. Fejenként érdemes legalább fél konzervet számítani, mert nagyon finom és csak vita lesz a vége, ha túl keveset készítünk belőle.

Tonhalkonzervből készült receptek itt >>

{ CKÉP = 93579, 4 }
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...