Köretek a karácsonyi sült mellé

A karácsonyi vacsora mellé általában burgonyát vagy lilakáposztát kínálunk, illetve ezek különféle variációit. Miért ne használnánk ki a sütőtök- és céklaszezont is?

Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával recept

A változatos sütőtök

Már többször írtunk itt a NoSaltyn az áldott jó sütőtökről, ami filléres hozzávaló a hideg hónapokban, és egészen januárig biztosan gyönyörködhetünk a színében és az ízében is. Megsütve vagy pürének nemcsak a kisbabák egyik kedvenc csemegéje, de finom fűszerezéssel sült csirke, pulyka és kacsa mellé is nyugodt szívvel kínálhatjuk! Ha valakinek sok lenne önmagában a jóból, keverje össze burgonyával.

Variációk céklára

A káposztasaláta sok lehetőséget rejt magában azon túl is, hogy savanyúságként esszük - nagyszerű barátságot ápol a sültekkel is. A harsogóan szép színű céklát is sokan hanyagoljuk, pedig hihetetlenül egészséges és nagyon finom köretként elkészítve – nem utolsó szempont, hogy szintén nagyon olcsó. Sültekhez vagy halhoz is remekül passzol.

Zöldségek egy kis csavarral

A csicsóka, ami a krumpli egészséges alternatívája, alacsony kalóriatartalmával sokak kedvence, még cukorbetegek is fogyaszthatják (tény, hogy leginkább a piacon juthatunk hozzá), de nagyjából egész télen kapható. Méltatlanul hanyagoljuk a polentát is, pedig a kukoricalisztből készülő finomságok sok ételhez passzolnak. A zöldborsó és ceruzabab is szuper alternatívák krumpli helyett. S ha már itt tartunk, nem felejthetjük ki a quinoát, ami a látszattal ellentétben nem gabona, hanem egy igen magas ásványianyag-tartalmú apró magvacska, a rizs hibátlan helyettesítője!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...