Rohamosan nő a méz ára, ennek több oka is van

Ha eddig drágálltad a mézet, készülj, mert a helyzet csak rosszabb lesz.

Az áprilisban elfagyott, fontos méhlegelőként funkcionáló akácosok miatt van bajban jelenleg a méhészeti ágazat Magyarországon, és emiatt is emelkednek az árak – írja a sokszinuvidek.24.hu.

Rohamosan nő a méz ára, ennek több oka is van

Ismét veszteséggel indult az idei méhészeti szezon, azonban nem minden méhészetnél csökkent az állomány, nagy szóródás figyelhető meg a méhészetek között. Vannak olyanok, amelyek teljesen tönkrementek a tél végére, vannak olyanok, ahol az állomány vesztesége meghaladja az 50 százalékot, és vannak, ahol csak egy-két család pusztult el

– nyilatkozta a lapnak az Észak-Magyarországnak Farkas János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szaktanácsadója.

Sajnos a méhészkedés évről évre nehézkesebb, és míg pár évtizede még egy kis erőfeszítést igénylő szcéna volt, mára egészen legyengültek a méhcsaládok.

Természetesen a háború is hatással van az árakra, ezért is kerül egyre többe a méz világszerte.

„A méhek most a repcéről gyűjtenek, s egyelőre jók a kilátások, de konkrét eredményekről csak a virágzás végén lehet beszámolni" – hangsúlyozta a szakember.

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...

Bóna Zoltán keceli méhész szerint ha sokalljuk az ötezer forintos akácmézet, akkor vásároljunk belőle, mert drágább lehet.


Még több hír itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...